NEWS

Scandalul continuă după alegerile locale din Sectorul 1! George Tuță, acuzații la Clotilde Armand: „Încearcă să manipuleze în orice fel adevărul”. Edilul a fugit azi-noapte la Ambasada SUA

Scandalul continuă după alegerile locale din Sectorul 1 George Tuță acuzații la Clotilde Armand Încearcă să manipuleze în orice fel adevărul. Edilul a fugit azi-noapte la Ambasada SUA
Sursă foto: stiridiaspora.ro

Candidatul PNL la Primăria Sectorul 1 George Tuţă, susținut de PSD și PNL, a anunțat că, în urma centralizării partidului, el a câştigat această competiţie. În același timp, Clotilde Armand nu poate accepta că a pierdut, așa că a ajuns azi-noapte la Ambasada SUA la București, reclamând faptul că a fost furată la vot. 

Scandalul continuă după alegerile locale din Sectorul 1! George Tuță, acuzații la Clotilde Armand: „Încearcă să manipuleze în orice fel adevărul”

George Tuţă vrea ca rezultatele oficiale la scrutinul pentru Primăria Sectorului 1 să fie anunţate mai repede.

„Clotilde Armand încearcă să tergiverseze orice pentru avantajul propriu, doar pentru a putea să-i descurajeze pe oameni să afle adevărul. Încearcă să manipuleze în orice fel adevărul pentru a fi dumneai avantajată. Avem 60 de ore petrecute aici, nu cedăm un milimetru”, a declarat George Tuţă la România TV.

„Întreaga echipă de la Consiliul General și Consiliul Local este prezentă aici, pentru că conform legii avem acest drept pentru a asista la întreg procesul electoral. Asta am făcut-o și duminică când s-a votat, asta am făcut și când s-a numărat. Am avut oameni în secțiile de vot, candidați, care au asistat la numărătoare, iar toate procesele verbale au fost semnate de reprezentanții partidelor politice, nu a fost niciun fel de contestație pe parcursul votului, pe parcursul numărării voturilor din urne și nici aici la Biroul Electoral de sector nu este nicio altă problemă specială.

Singura problemă a fost generată de doamna Armand care este cea mai mare problemă a Sectorului 1 până în ziua de duminică. Eu zic că bucureștenii au rezolvat acest lucru, pentru că am văzut cu toții imaginile și umilinţa prin care au fost supuși oamenii care au luptat și au avut răbdare, au consumat multă energie și mult efort pentru a fi în serviciul cetățenilor, pentru a-i ajuta pe cetățeni să-și exercite votul”, a mai spus George Tuţă la România TV.

„Din partea doamnei Armand au primit cozi interminabile, ore întregi de așteptare și inclusiv acum când trebuie să facă pasul final, să predea efectiv procesul verbal celor din Biroul Electoral de sector, îi ține în temperaturi de 40 de grade, fără condiții omenești de lucru.

Singura problemă a fost Clotilde Armand, dar lucrul acesta cred că este rezolvat, pentru că procesele verbale pe care noi le-am văzut predate acum le avem și noi în sediul de partid, am făcut această centralizare, voturile sunt numărate, centralizarea sau aritmetica este făcută, există un câștigător. Trebuie să reîncepem reclădirea Capitalei pe baze solide, încredere și respect.

De ieri seară, toate voturile sunt în custodia Biroului electoral de sector”, a mai spus George Tuţă.

George Tuţă: N-avem niciun fel de emoţie privind rezultatul alegerilor

Candidatul Alianţei electorale PSD – PNL la Sectorul 1, George Tuţă, a declarat, marţi, că nu are niciun fel de emoţie privind rezultatul alegerilor pentru sector şi ultima numărătoare arăta că se află cu 681 de voturi în faţa contracandidatei Clotilde Armand.

„Datele sunt publice, oricine vrea poate vedea pozele cu procesele verbale pe care au semnat reprezentanţii tuturor partidelor pe fiecare pagină în parte. Dacă nu accepţi rezultatul, înseamnă că nu vrei să accepţi să pierzi. Noi în sistem vedem toate procesele verbale. Noi am văzut cu ochii noştri toate procesele verbale şi n-avem niciun fel de emoţie. Erau 681 de voturi în favoarea noastră”, a spus George Tuţă.

El a adăugat că duminică şi luni nu a fost niciun fel de solicitare suplimentară pentru vreo suspiciune.

„Toţi candidaţii noştri au asistat la acest proces de votare pentru a respecta fiecare cetăţean care a votat şi mai mult, nu a fost niciun candidat care să pună mâna pe buletinele de vot”, a precizat  George Tuţă.

Edilul a fugit azi-noapte la Ambasada SUA

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, digeră cu greu înfrângerea și încearcă pe toate căile să întoarcă rezultatele. În jurul miezului nopții, Clotilde Armand se afla la ambasada SUA din București, au precizat surse politice pentru Știri pe Surse.

Conform acestora, Clotilde Armand a denunțat o fraudare masivă a alegerilor la Sectorul 1 și nu numai. Clotilde Armand a stat mai mult de 3 ore în interiorul ambasadei SUA, acolo unde a vorbit despre procesul electoral și a căutat sprijin extern în lupta sa. Pe lângă sprijinul extern, Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor la Sectorul 1 și a făcut plângere penală împotriva șefului AEP, Toni Greblă.

Scandalul buletinelor de vot din Sectorul 1 continuă. Clotilde Armand, care îşi dispută victoria în cursa pentru Primărie cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, susţine miercuri dimineaţă că alte peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secţia de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr, au dispărut.

La Sectorul 1 și Sectorul 2 din Capitală rezultatul alegerilor a fost unul extrem de strâns, dar și în țară au fost multe primării care s-au câștigat 3 sau 4 voturi, iar adversarii politici și-au recunoscut înfrângerea, fără a merge la ambasade pentru a cere ajutor extern.

Rareș Bogdan: Nu ne lăsăm intimidați de nicio ambasadă

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat public faptul că reprezentanta USR încearcă să întoarcă rezultatul alegerilor prin intermediul presiunilor venite din extern.

„România este o ţară europeană, este o ţară respectată, este o ţară care trebuie să fie respectată, nu suntem o ţară care suntem colonia nimănui, suntem o ţară cu stat de drept funcţional, cu Jandarmerie funcţională, cu poliţie funcţională şi unde, dacă în 18.984 de secţii din România a funcţionat statul, nu înţeleg de ce într-un singur loc din România statul român nu funcţionează sau cineva încearcă să împiedice autoritatea statului de a-şi exercita treaba.

Doamna Armand, pur și simplu, încearcă să ne explice că suntem un fel de Bantustan din Africa. Nu suntem Bantustan din Africa. Suntem o țară europeană de multe ori mult mai civilizată decât zone întregi din Franța. Așa că o invit să lase presiunile, că nu ne lăsăm impresionați nici în fața unei ambasade, nici în fața unor pesonaje și vom păzi fiecare vot.”, a spus Rareș Bogdan.

Conform rezultatevot.ro, care afişează rezultate parţiale neoficiale, George Tuţă înregistrează până acum 36,53% din voturi, iar Clotilde Armand are un scor de 35,85%. Prezenţa la vot la alegerile locale în Sectorul 1 a fost 46,31%.

Parteneri
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie. Baciu: „Majorările vor fi spectaculoase”
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie....
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi...
Operaţiunea israeliană „Outstretched arm”. Israelienii au folosit avioane F-35 şi F-15 în atacul asupra portului yemenit Al Hodeida. Este cel mai complex şi îndepărtat atac al Israelului
Operaţiunea israeliană „Outstretched arm”. Israelienii au folosit avioane F-35 şi F-15 în atacul asupra portului...
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Planta banală care îți poate băga și 5 mii de euro în buzunar. N-ai nevoie de pământ mult și nici nu îți trebuie bani de investiții. O poți vinde oriunde și oricând
Planta banală care îți poate băga și 5 mii de euro în buzunar. N-ai nevoie...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați...
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Un incendiu a izbucnit la Dino Parc, din Râşnov
Un incendiu a izbucnit la Dino Parc, din Râşnov
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Reguli noi pe plajele din Grecia. Au scos dronele
Reguli noi pe plajele din Grecia. Au scos dronele
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...