LIFESTYLE

Sfaturi pentru a afuma peștele și carnea acasă

Sfaturi pentru a afuma peștele și carnea acasă
www.storage0.dms.mpinteractiv.ro

Dacă vrei câteva sfaturi pentru a afuma peștele și carnea acasă, atunci trebuie să le afli. Nimic nu e mai bun ca atunci când ai în cămară de toate bunătățile. 

Pentru asta e necesar să le pregătești ca la carte. E o adevărată artă să poți face asta. Puține sunt persoanele care să refuze aceste preparate gustoase.

Sfaturi pentru a afuma peștele și carnea acasă

Odată cu afumarea, carnea se gătește, capătă o aromă, dar se și conservă. Gătirea lentă care are loc descompune colagenul din carne, se topesc și grăsimile. Astfel, ea va deveni mult mai fragedă și suculentă. Până la urmă, acestea sunt secretele pentru a ieși ceva gustos. De asemenea, fumul pătrunde în carne și acea aromă unică este ceva inconfundabil.

Mai mult decât atât, există două tipuri de afumare: cea la cald, care gătește și afumă carnea în același timp, dar și cea la rece, care dă aroma alimentelor, dar nu le gătește efectiv, potrivit Libertatea.

Totul necesită timp și răbdare.

  • Curățați afumătoarea înainte de a o folosi pentru prima dată. Acest proces elimină impuritățile și va adăuga un plus de aromă. Aduceți temperatura până la 200°C, iar apoi reduceți-o la 100°C și lăsați-o să se afume câteva ore.
  • Alegeți lemnul cu atenție. Este foarte important dacă vorbim despre acest proces al afumării. Puteți folosi: stejar, cireș, brad, măr etc. Au arome care sunt greu de confundat. Utilizați doar lemn tare, altul slab poate să vă strice ce încercați să faceți.
  • Pregătiți-vă carnea – utilizați o marinată și pregătiți-vă carnea cu câteva ore sau chiar cu o zi înainte de afumare.
  • Aprindeți-vă afumătoarea, deschideți orificiile de ventilație și lăsați-o să se încălzească timp de cel puțin 20 de minute.
  • Umpleți vasul cu apă rece. Se vor crea vapori, iar carnea se va găti pe toate părțile, uniform.
  • De exemplu, 500 grame de carne trebuie să o afumați aproximativ jumătate de oră.

Nu doar carnea poate fi afumată, ci și cașcavalul, brânzeturi etc.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele