Dacă vrei câteva sfaturi pentru a afuma peștele și carnea acasă, atunci trebuie să le afli. Nimic nu e mai bun ca atunci când ai în cămară de toate bunătățile.
Pentru asta e necesar să le pregătești ca la carte. E o adevărată artă să poți face asta. Puține sunt persoanele care să refuze aceste preparate gustoase.
Odată cu afumarea, carnea se gătește, capătă o aromă, dar se și conservă. Gătirea lentă care are loc descompune colagenul din carne, se topesc și grăsimile. Astfel, ea va deveni mult mai fragedă și suculentă. Până la urmă, acestea sunt secretele pentru a ieși ceva gustos. De asemenea, fumul pătrunde în carne și acea aromă unică este ceva inconfundabil.
Mai mult decât atât, există două tipuri de afumare: cea la cald, care gătește și afumă carnea în același timp, dar și cea la rece, care dă aroma alimentelor, dar nu le gătește efectiv, potrivit Libertatea.
Totul necesită timp și răbdare.
Nu doar carnea poate fi afumată, ci și cașcavalul, brânzeturi etc.