Deși pare greu de crezut, iată că există condimente care înlocuiesc sarea. Le folosești foarte des, fără ele preparatele nu ar mai avea același gust.
Din cauza problemelor de sănătate, multe persoane trebuie să reducă sarea din alimentație. Din fericire, cum orice situație mai neplăcută are cel puțin o rezolvare, așa se întâmplă și în acest caz.
Usturoiul
Usturoiul este un condiment picant care sporește aroma fără a crește conținutul de sodiu. Puteți dubla cantitatea acestuia, mai ales în rețetele de sosuri de roșii, dar să reduceți sarea.
Piperul negru măcinat
Se folosește destul de des pentru a da un plus de gust și de savoare. Sarea și piperul reprezintă cele mai folosite condimente. Se poate folosi la fripturi, supe creme, paste și multe, multe altele. De asemenea, puteți opta și pentru piperul alb.
Mărarul
Este un înlocuitor tare eficient, în special pentru mâncărurile din pește, castraveți, cartofi, tocănițe etc. Gustul acestuia vă va face să renunțați la sare, fără prea mari eforturi.
Pudra de ceapă sau ceapă uscată
Exact ca și usturoiul, și această legumă vine în ajutor. Pudra de ceapă sau ceapă uscată poate da gustul sărat mai repede decât cea proaspătă. Ea nu este la fel de puternică. Puteți folosi în tocănițe, supe, sosuri etc. Veți simți și ceva dulceag.
Oțetul balsamic
Cu siguranță când ne gândim la oțetul balsamic ne vine în minte imediat salata orientală sau orice fel de salată. Cel mai bine se potrivește acestora. Totuși, mai este folosit pentru carne și pește în marinade. Reliefează aromele naturale ale alimentelor, nesimțind nevoia de sare.
Ulei de trufe
Acesta este infuzat cu ciuperci comestibile pentru un gust mai puternic. Aveți grijă! Nu trebuie să folosiți multă sare când apelați și la acest ingredient.
Rozmarin
Se poate folosi atât proaspăt, cât și uscat în tocănițe, fripturi, sosuri etc.
Fulgi de ardei iute
Sunt făcuți din ardei iute uscat. Are un gust bun în supe, sosuri, pizza, paste etc.