LIFESTYLE

Topul alimentelor care ne fac mai fericiți. Ar trebui consumate cat mai des

Topul alimentelor care ne fac mai fericiți. Ar trebui consumate cat mai des
sursa foto: colaj Time of India

Numărul alimentelor care ne fac mai fericiți nu este extrem de ridicat, acesta este și motivul pentru care trebuie consumate cât mai des. e multe ori se spune că „ești ceea ce mănânci” și nu există nicio îndoială că alimentația noastră are un impact semnificativ asupra stării de sănătate și de bunăstare în general.

Topul alimentelor care ne fac mai fericiți. Ar trebui consumate cat mai des

Astfel, există o serie de alimente care conțin nutrienți esențiali ce pot ajuta la îmbunătățirea dispoziției și dau senzația chimică de fericire în corp.

Ciocolata neagră este încărcată cu antioxidanți și poate ajuta la creșterea nivelurilor de serotonină din creier, cunoscută drept „hormonul fericirii”. Ciocolata neagră poate ajuta de asemenea la reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului, și poate îmbunătăți circulația sângelui în creier.

De asemenea, fructele și legumele sunt alimentele bogate în vitamine, minerale și fibre, cum ar fi fructele și legumele, pot contribui la îmbunătățirea stării de spirit. Fructele bogate în vitamina C, precum citricele, kiwi sau căpșunile, ajută la combaterea stresului și pot da o senzație de fericire. De asemenea, verdeturile cu frunze verzi, cum ar fi spanacul sau kale, sunt pline de acid folic, un nutrient esențial pentru menținerea dispoziției pozitive, scrie realitatea.net.

Peștele gras, cum ar fi somonul, sardinele sau macroul, este bogat în acizi grași Omega-3, care sunt esențiali pentru sănătatea creierului. Acești acizi grași pot ajuta la combaterea depresiei și pot îmbunătăți starea generală de spirit.

Nucile, alunele și semințele sunt o sursă excelentă de proteine, fibre și grăsimi sănătoase, care pot contribui la nivelul de energie și la starea de spirit. Semințele de chia și semințele de in, de exemplu, sunt bogate în acizi grași Omega-3, în timp ce nucile conțin triptofan, un aminoacid care se transformă în serotonină în organism.

Nu în ultimul rând, ouăle sunt o sursă excelentă de proteine și conțin numeroși nutrienți importanți, inclusiv vitamina D și colina, care sunt esențiali pentru starea de spirit și funcționarea creierului. Consumul de ouă la micul dejun poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și la începerea zilei cu o stare de spirit pozitivă.

claudiu.popa@mediaflux.ro - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele