Sunt o mulțime de trucuri pentru a depozita cartofii în mod corect. Pentru a-i avea mai mult timp de acum încolo trebuie să țineți cont de anumite sfaturi.
Cartofii sunt printre cele mai consumate legume nu doar la noi în țară, ci în întreaga lume. Au un gust foarte bun și se pot consuma sub mai multe forme: fierți, prăjiți, copți și în diferite preparate delicioase și sănătoase. Ei sunt și de mai multe feluri.
Vorbim mai exact despre: cartofii roșii, cartofi albi, cartofi dulci, cartofi mov, mai mici, mai mari sau chiar alungiți. Este necesar să știi faptul că ei se pot strica destul de repede. Tocmai de aceea trebuie să știi cum să îi depozitezi în mod corespunzător pentru a nu avea probleme din acest punct de vedere.
Ține cartofii departe de lumina soarelui
În niciun caz, ei nu trebuie să fie ținuți afară, la lumina soarelui. În mod contrar, ei încep să producă clorofilă, apoi se încrețesc și putrezesc, conform Libertatea.
Trebuie să îi ferești de umiditate
Știm foarte bine că ei cresc în pământ, acolo unde este întunecat și umed. Drept urmare, dacă îi lăsăm tot într-un astfel de mediu unde există întuneric și umiditate, ei vor continua să crească și să înmugurească. Tocmai ce nu ne dorim din moment și vrem să îi avem mai multe luni de acolo în continuare. Găsiți un loc mai uscat, de preferat.
Separați legumele de fructe
Mare grijă și cu ce legume îi depozitați, nu vorbim doar de fructe. De exemplu, să nu stea lângă ceapă. Ambele conțin foarte multă apă și de aceea pot duce la o alterare mai rapidă. Dacă sunt combinate vor produce un gaz etilenă care va grăbi procesul de coacere și nu este ceea ce ne dorim.
Revenind la fructe, este necesar să le găsiți un loc aparte, nu lângă legume, în special lângă acești cartofi. Spre exemplu, dacă îi veți ține lângă mere, care sunt la fel de consumate precum sunt cartofii, vor produce etilenă. Așadar, se vor strica repede ambele alimente.
Ține cartofii într-un loc aerisit
Puteți să îi țineți într-un coș, într-o cutie de carton sau orice alt recipient foarte bine ventilat. Ei eliberează dioxid de carbon și apă sub formă de vapori, bineînțeles. Înainte de a-i depozita undeva, este absolut necesar să îi verificați pe fiecare în parte. Posibil să aibă deja puncte moi, mucegai, să fie puțin stricați. E bine ca pe aceea să nu îi puneți în același loc. Doar cei care sunt buni vor putea fi păstrați pe o perioadă mai lungă de timp. Legumele se păstrează de regulă cel mai bine la o temperatură cuprinsă între 7 și 10 grade Celsius.