NEWS

Un bărbat care rula cu trotineta electrică pe Autostrada Soarelui a fost amendat. Ce spun polițiștii în acest caz

Un bărbat care rula cu trotineta electrică pe Autostrada Soarelui a fost amendat. Ce spun polițiștii în acest caz
Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Nu mică le-a fost mirarea poliștilor aflați la datorie atunci când au depistat un bărbat în vârstă de 31 de ani, care circula cu trotineta electrică pe Autostrada Soarelui. Curajul trotinetistului n-a fost pe placul agenților da la Poliția Rutieră. L-au amendat pe bărbatul respectiv cu 990 de lei.

Întreaga întâmplare fost postată de Poliția Rutieră pe pagina de Facebook a instituției.

Cu trotineta electrică pe Autostrada Soarelui

„Exact! «Cu trotineta pe autostradă« nu-i de mers! Pe cât de interzis, asta dacă am cunoaşte legislaţia în vigoare, pe atât de periculos”, au transmis, sâmbătă, oficialii Poliţiei Române. Evenimentul s-a produs în cursul zilei de vineri pe Autostrada A2 pe sensul de mers spre București.

Potrivit legislației rutiere, trotineta electrică este definită ca un „vehicul cu două sau trei propulsat de un motor electric, articulat cu o bară în partea din față folosită ca dispozitiv de direcție, a cărui viteză nu poate depăși 25 de kilometri/h”.

Interzise pentru minorii sub 14 ani

Codul rutier mai precizează că persoanele sub 14 ani nu au dreptul de a conduce trotinete electrice. Totodată, legea prevede că trotinetele electrice pot circula numai pe pista de biciclete, iar unde acestea lipsesc, pe sectoarele de drum unde viteza maximă admis nu este mai mare de 50 de km/h.

De asemnea, este strict interzis transportul pasagerilor pe acest tip de vehicule. Totodată, polițiștii au dreptul să aplice sancțiuni acelor persoane care conduc trotinete electrice sau după caz bicilete, fără a avea mijloace de iluminare.

Trotineta electrică: regim de circulație

Așadar, constituie contravenție  „Conducerea unei biciclete sau a unei trotinete electrice pe drumurile publice fără mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente în stare de funcţionare pe timp de noapte”.

În mod expres legislația rutieră prevede „sancționarea cu amendă clasa a III-a de sancțiuni circulația cu trotinete electrice sau bicilete pe autostradă ori traversarea pe culoarea rosșie a semaforului, nerespectarea semnalelor de cale ferată ori a semnalelor și indicațiilor polițistului rutier”.

Trebuie menționat că organul de poliție are dreptul să sancționeze penal persoanele care se urcă pe biciclete sub influența băuturilor alcoolice, potrivit ziare.com.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele
Parteneri