72 de grade C, temperatura resimțită pe un bulevard din București. E record absolut în Capitală

spot_img

72 de grade C a fost temperatura resimită ieri pe un bulevard din Centrul Bucureștiului, potrivit măsurătorilor făcute de Organizația non-guvernamentală “Străzi pentru Oameni”,

Organizația a verificat marți, 5 iulie, temperatura resimțină în punctele din București unde nu există vegetație.

72 de grade C, temperatura resimțită pe un bulevard din București. Care a fost media în centru

Pe bulevardul Regina Elisabeta temperatura resimțită a fost de 72 de grade Celsius, un record absolut.

„Temperaturi medii de 50°C pe tot bulevardul Regina Elisabeta în acest moment. Recordul de temperatură înregistrat este pe o suprafață neagră, lângă Universitatea București: 72°C.” au precizat reprezentanții organizației.

Temperatura medie la umbră, acolo unde pomii încă există este de 35°C. ”Avem nevoie de replantarea pomilor și reabilitarea alveolelor verzi de pe blvd. Regina Elisabeta”, au mai spus reprezentanții ONG-ului.

ONG-ul cere ”reîmpădurirea” bulevardului Regina Elisabeta

ONG-ul “Străzi pentru Oameni” a depus pe site-ul Primăriei Generale a Capitalei proiectul “Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” în acest sens.

„Bulevarul Regina Elisabeta are un potențial fantastic care acum, din păcate, nu este valorificat astăzi. În urma discuțiilor cu oamenii care lucrează în zona Parcului Cișmigiu și merg zilnic pe jos de la stația de metrou Universitate, alături de studenții de la Universitatea București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, am identificat degradarea copacilor și ale alveolelor de pe bulevard.

Principala problemă identificată a fost lipsa umbrei, ceea ce face spațiul extrem de greu de parcurs vara, pe caniculă. Mai mult, nu putem să nu remarcăm aspectul neîngrijit al bulevardului și numărul redus de spații verzi. Și nu putem rămâne indiferenți”, sunt de părere aceștia.

 


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.