#secretstory

A murit Gina Lollobrigida, legenda cinematografiei italiene. Diva care ”s-a bătut” cu Sophia Loren pentru titlu de cel mai frumos bust și a avut o aventură cu Fidel Castro

A murit Gina Lollobrigida legenda cinematografiei italiene. Diva care s-a bătut cu Sophia Loren pentru titlu de cel mai frumos bust și a avut o aventură cu Fidel Castro

A murit Gina Lollobrigida, o adevărată legendă a cinematografiei italiene. Actrița avea 95 de ani și lasă în urmă amintirea unei cariere spectaculoase și a unei vieți tumultoase.

Dintre toate stelele de film ale postbelice italian Gina Lollobrigida a fost și rămâne, poate, cea mai fermecătoare. Era standardul frumuseții mediteraneene, cald, sălbatic și pasionat. Ochii mari migdalați, sprâncene arcuite, nas elegant, buze senzuale . Și un talent aparte, care i-a adus porecla de „Vulcanul italian.“

Pentru titlul de cele mai sexy femeie din lume, bruneta Gina a trebuit să lupte cu o tânără bombă de sex italian, Sophia Loren și cu blonda franțuzoaică Brigitte Bardot.

A murit Gina Lollobrigida, legenda cinematografiei italiene. Fata saracă și cele trei arme ale sale

Când avea trei ani, a devenit clar tuturor – acest copil minunat se născuse pentru a deveni una dintre cele mai frumoase femei de pe planetă.

Ea a crescut, a învățat să cunoască lumea, să iubească. Poate că Luigina avea încă puține idei despre cine dorea să devină, dar știa foarte clar ce nu dorea – să fie săracă. În arsenalul ei au existat trei arme: frumusețea, talentul, munca grea. Și le-a stăpânit perfect pe toate.

În 1945, familia Lollobrigidei a fost forțată să se mute la periferia capitalei italiene. Gina începe să deseneze caricaturi, desene animate și să le vândă pe străzile Romei. Visează să devină un faimos artist sau sculptor, drept pentru care intră în Academia Romană de Arte.

În 1947, Gina Lollobrigida ia parte la un concurs de frumusete „Miss Roma“, în ciuda faptului că a ocupat al doilea loc, publicul s-a ridicat și a aplaudat-o  timp de aproape 10 minute. Toată lumea a fost fascinată de frumusețea și farmecul ei.

În timpul următorului concurs „Miss Italia“, în care Gina a ieșit a treia, se îndrăgostește deea  un producător american, miliardarul Howard Hughes, și invită să stea la Hollywood.

Războiul busturilor

În 1951, după lansarea filmului „Fanfan la Tulip,” Gina capătă un real succes.

Dar pentru titlul de cea mai sexy actriță, se luptă cu Sophia Loren. Aceasta din urmă a declarat public că Gina Lollobrigida are implanturi de silicon.

Indignată „La Lollo” a invitat-o imediat Sophia să se laude în fața publicului, așa cum a făcut ea, arîtându-și sânii.

Nu a existat nicio deliberare, iar în cele din urmă disputa a dispărut.

Aventura cu Fidel Castro

Lollobrigida a avut o relaţie… extrem de specială cu Fidel Castro. “Am petrecut 12 zile împreună. Nu m-a interest deloc ca lider politic, ci doar ca bărbat. Şi-a dat şi el seama că nu m-am dus până la el ca să îl atac, aşa că m-a acceptat…”, a declarat diva italiană într-un interviu rar.

Gina a mers în Cuba în calitate de fotograf în anii ’70, când cariera ei cinematografică o luase pe o pantă descendentă. Actriţa cu mare lipici la bărbaţi nu a vrut niciodată să ofere prea multe amănunte despre relaţia ei cu Fidel Castro (din motive evidente), însă, într-un interviu oferit revistei italiene Gente în septembrie 1974, starul cinematografic a vorbit cu nesaţ despre subiectul fierbinte.

“După ce am petrecut 12 zile în Cuba, pot să spun că Fidel este un om extraordinar şi că legenda care s-a creat în jurul lui nu e justificată. Este un bărbat calm, înţelegător şi extrem de uman. Cel puţin aşa a fost cu mine… Nu a ridicat niciodată vocea în prezenţa mea, ci doar mi-a şoptit cuvinte frumoase. Discursurile lui, care câteodată durează şi 8 sau 10 ore, îi hipnotizează de-a dreptul pe cubanezi”, a povestit vedeta.

Dar Fidel Castro a fost doar o piesă dintr-o colecție.

Printre partenerii amoroşi ai divei s-au numărat soţii Javier Rigau (2006) şi Milko Skofic (1949 – 1971)dar şi iubiţii George Kaufman (1969 – 1970), Yul Brynner (1958 – 1959), Frank Sinatra (1958 – 1959), Christiaan Barnard, Eddie Fisher, Burt Lancaster, Henry Kissinger.

Căsătorită la 79 de ani …fără să știe! Soțul ei era cu 34 de ani mai mic

La 85 de ani, Lollo a aflat că este căsătorită fără consimţământul ei, cu un bărbat mai tânăr cu 34 de ani decât ea, relatează lepoint.fr.

Povestea a început pentru actriţa italiană  în anul 2006, atunci când s-a logodit cu un antreprenor spaniol, Javier Rigau Rafols, şi a anunţat că se va căsători cu acesta.

Pe atunci ea avea 79 de ani, el 44 de ani, iar presa internaţională era pasionată de povestea lor de iubire ieşită din tipare. Cei doi s-au întâlnit prima dată la Monte Carlo, pe când actriţa avea 57 de ani, iar iubitul ei avea 23 de ani. Diva spunea că la început totul a fost doar atracţie fizică iar dragostea a venit mai târziu.

Verificând trecutul viitorului soţ, jurnaliştii spanioli au început să îl acuze pe acesta, afirmând că Javier este în realitate homosexual şi un vânător de zestre. Actriţa italiană a renunţat în acel moment la proiectele ei matrimoniale şi a rupt logodna cu Javier Rigau Rafols.

Ani mai târziu,  Gina Lollobrigida a descoperit că nunta ei cu Javier Rigau Rafols a avut loc în 2010 la Barcelona, în absenţa ei, pe baza unei procuri semnate de mână.

Dieta Ginei Lollobrigida

Zeita cinematografiei – Gina Lollobrigida – iubea bucătăria italiană și rusă și nu se abținea de la nimic. În ciuda acestui fapt, talia ei de 59 cm de mulți ani a făcut mulți ani invidioase milioane de femei. Chiar și la peste 80 de ani, ea a rămas în parametri unei tinere. Care este secretul?

Dieta Ginei?

Din luni până vineri nu vă refuzați nimic, ci apoi două zile de dietă:

Mic dejun – apă minerală fără gaz (1 litru);
Prânz – brânză cu conținut scăzut de grăsimi (50 g), carne fiartă (150-200 gr), suc de portocale (1/2 litru);
Cina – apă cu lamaie (250 g).