SHOWBIZ

Care este pensia pe care o primește Irinel Columbeanu

Care este pensia pe care o primește Irinel Columbeanu
SURSĂ FOTO: VIVA.RO

Gloria lui Irinel Columbeanu a apus, iar acum liniștea este cea care-i completează zilele pe care a ales să le petreacă într-un centrul de seniori, tradițional spus, azil, de la marginea Bucureștiului.

Aici fostul afacerist, care în vremurile sale de glorie plimba în lux și opulență domnițe cu decade mai tinere, a ajuns cu sprijinul unor apropiați care s-au îngrijit să ajungă să-i fie bine.

Irinel Columbeanu, un băiat de oraș sărăcit retras la azil

Irinel Columbeanu, afaceristul care organiza conturi de milioane de dolari a rămas în istorie. Astăzi, bărbatul în vârstă de 66 de ani este îngrijit de o mână de oameni care din omenie pură au decis să-i ofere o mână de ajutor.

„Sunt foarte liniștit. Asta e ceea ce am căutat. Sunt mai liniștit aici decât eram până acum. M-a vizitat fosta mea iubită Oana și sper să mai privesc vizita unor prieteni buni. Irina și Monica m-au sunat. Am comunicat cu amândouă și știu că sunt aici. Poate mă vor vizita”, a spus Irinel Columbeanu într-un interviu pentru podcastul „Fiță cu Adiță”.

După ce a povestit că nu are banii necesari pentru a-și acoperi costurile de cazare în azil și că încă nu a primit pensia cuvenită de la stat, românii s-au solidarizat pentru a-l ajuta financiar pe fostul milionar Irinel Columbeanu, ajuns la sapă de lemne.

Prietenul lui și administratorul centrului pentru bătrâni unde locuiește Irinel Columbeanu a dezvăluit că în ultimele zile, tot mai multe persoane au sunat pentru a oferi sprijin financiar fostului milionar, în ceea ce privește costurile pentru cazarea sa în azil.

„Are o pensie mică, nu una mare. Dar sunt sigur că toți prietenii lui și toate cunoștințele îi vor întoarce toate aceste lucruri bune pe care și el le-a făcut pentru ei de-a lungul timpului. Cu siguranță, totul va merge bine. Am observat, în ultimele zile, că am primit multe telefoane de la persoane ce vor să facă donații pentru dânsul”, a declarat Ion Casian, administratorul centrului, in emisiunea Exclusive VIP.

Costurile pe care trebuie să le acopere Irinel Columbeanu pentru o lună pe care o petrece la azil ajung la suma de 4000 de lei, iar pensia pe car o primește lunar nu depășește 2000 de lei.

Irinel Columbeanu a pierdut 150 de milioane de euro

În anul 2007, averea lui Irinel Columbeanu era estimată la 150 de milioane de euro, doar că an de an, afaceristul devenea din ce în ce mai sărac. În anul 2006 avea 60 de milioane de euro, în anul 2008 40 de milioane de auro, iar, în anul 2009, averea lui coborâse la 7 milioane de euro.

Problemele lui financiare au apărut odată cu decizia lui de a fabrica ciment. Acesta avea să se fie vândut sub numele „columbeanit” și spunea că este destul de sigur că va „revoluționa acest domeniu”.
Lucrurile nu au mers, însă, așa cum și-a dorit, iar Columbeanu a început să piardă bani, în doar doi ani de când averea îi era estimată la 150 de milioane de euro, ajungând la doar șapte.

În cadrul unei emisiuni televizate, fostul om de afaceri a recunoscut că fabrica de ciment a fost cea care l-a adus în acest punct, dar nu a vrut să ofere prea multe detalii despre cele întâmplate.

„Banii se pot pierde foarte ușor. Nu vreau să ajung să explic exact cum i-am pierdut pe aceștia. Cum se pot face, se pot și pierde prin niște decizii eronate de business. Deciziile au fost greșite prin alegerea locului de desfășurare a afacerii, care ar fi putut să fie oriunde în lume.

Aici a fost mai puțin prielnică această desfășurare a afacerii, domeniul era foarte nou, iar climatul ce înconjura această afacere, mă refer la afacerea cu acel, hai să-i spunem ciment, a devenit neprielnic prin neîndeplinirea unor obligații de mediu, de către România”, a povestit Irinel Columbeanu, în cadrul unei emisiuni televizate.

 

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele
Parteneri
Stare de urgență în insulele din Grecia preferate de români. Autoritățile au făcut un anunț alarmant
Stare de urgență în insulele din Grecia preferate de români. Autoritățile au făcut un anunț...
Gigantul străin care a deschis o nouă fabrică în România. Se fac angajări masive aici, se oferă salarii bune, iar viitorii angajați au șansa să se dezvolte
Gigantul străin care a deschis o nouă fabrică în România. Se fac angajări masive aici,...
Topul liceelor în funcţie de ultima medie de admitere
Topul liceelor în funcţie de ultima medie de admitere
De unde provine, de fapt, cuvântul ”mulțumesc” și cum a ajuns în limba română. Și tu îl folosești zilnic, dar nu știi asta
De unde provine, de fapt, cuvântul ”mulțumesc” și cum a ajuns în limba română. Și...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei...
Anunțul momentului pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice. Primești bani și pentru acest dispozitiv
Anunțul momentului pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice. Primești bani și pentru acest...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Cine te despăgubește dacă ești atacat de urs? Explicațiile unei avocate: „Totul începe cu depunerea unei cereri”
Cine te despăgubește dacă ești atacat de urs? Explicațiile unei avocate: „Totul începe cu depunerea...
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și...
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au fost ridicate de la sol pentru monitorizarea situaţiei
MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au fost ridicate de...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Desert de-ți lasă gura apă. Plăcintă cu cireșe și migdale
Desert de-ți lasă gura apă. Plăcintă cu cireșe și migdale
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă,...