Cazul revoltător al elevului care a luat 2,80 română la Evaluare, iar după contestație 8.70

spot_img

Cazul revoltător al elevului care a luat 2,80 română la Evaluare, iar după contestație 8.70 a stârnit zeci de comentarii în mediul online și a necesitat o explicație din partea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

În urma contestațiilor la Evaluarea Națională, a fost descoperită o diferență uriașă între note în cazul unui elev din Bihor care a primit 2,80 la examenul la Limba Română, iar în urma recorectării nota a ajuns la 8,70.

Cazul revoltător al elevului care a luat 2,80 română la Evaluare

Situația a generat o adevărată revoltă în mediul online și acuzațiile au curs în valuri. Astfel că a fosr necesar ca ministrul Educației să ofere o explicație pentru o astfel de diferență.

Sorin Cîmpeanu a explicat diferența de 5,9 puncte a apărut drintr-o „eroare de transcriere”, spunând că greșeala a fost făcută la transcrierea notelor din borderou.

„Abordarea cea mai eficientă este aceea a susținerii digitalizării evalurării. Mai grave sunt erorile în evaluare, care sunt inadmisibile . Cei care au greșit anul trecut anul acesta nu au mai făcut parte din comisiile de evaluare a lucrărilor. (…) Până la sancțiuni, trebuie să formăm profesorii”, a spus ministrul, potrivit Hotnews.ro.

Alt elev a obținut după contestație aproape dublu

Și un elev al școlii gimnaziale din satul Măneciu Pământeni, comuna prahoveană Măneciu, care a contestat nota primită inițial la Limba Română – 5,50, a primit după recorectare nota 9,25, aproape dublu față de cea afișată inițial.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a prezentat joi, 30 iunie, rezultatele finale la Evaluarea Naţională de anul acesta și a punctat că au fost înregistrate 21.854 de constestaţii, mai multe decât anul trecut. În urma evaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii egale sau mai mari decât 5 este de 82,4%, în creştere cu 0,1 procente faţă de evaluarea iniţială.

Au fost 17 situaţii în care la contestaţii mediile au fost schimbate cu mai mult de 2 puncte, a mai spus ministrul.

 


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.