NEWS

Continuă transferul pacienţilor infectaţi cu COVID în unităţile sanitare din Ungaria. 12 bolnavi vor fi transferați astăzi

Continuă transferul pacienţilor infectaţi cu COVID în unităţile sanitare din Ungaria. 12 bolnavi vor fi transferați astăzi
15 oct. 2021 | 16:09

În cursul zilei de astăzi, 15 octombrie 2021, vor fi transferați în unitățile sanitare din Ungaria un număr de 12 pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică, anunță Ministerul Sănătății.

Este vorba despre 5 pacienți intubati care vor fi transferați în centrul universitar din Debrecen și 7 pacienți (2 intubați și 5 cu necesar de oxigen) care vor fi transferați în centrul universitar din Szeged.

Toți pacienții se află în stare stabilă, sunt transportabili și sunt internați în unitățile de primiri urgențe ale unor spitale din București și din țară.

Reamintim că, România a început săptămâna trecută discuțiile cu autoritățile din Ungaria în vederea transferării mai multor pacienți Covid grav, în țara vecină pentru tratament.

Nu este primul ajutor primit de la unguri

Vecinii unguri au decis să ajute România și au preluat pe 13 octombrie alți 50 de pacienți infectați cu coronavirus.

Ministrul de Externe ungar a mai spus că, până acum, Ungaria a trimis României ventilatoare mecanice şi medicamente Favipiravir, dar acum guvernul român a cerut ajutor cu preluarea  paacienților COVID care necesită îngrijiri în Terapie Intensivă. Când a cerut ajutor Ungariei, guvernul român a precizat că  “în multe cazuri, capacitatea de tratare a bolnavilor în sistemul de sănătate românesc este la limită”.

Szijjártó a mai afirmat că s-a decis ca ajutorul solicitat să fie oferit, astfel că 50 de pacienţi ATI vor fi preluaţi de Ungaria, aceştia urmând să fie duşi la clinicile din Szeged şi Debrecen.