De cele mai multe ori, majoritatea persoanelor aruncă cojile de pepene. Totuși, există câteva trucuri pentru a nu mai avea acest obicei.
Ele nu trebuie aruncate, întrucât au o mulțime de întrebuințări. Cunoscute ar fi bine să fie de toată lumea.
Pune la murat
Încearcă să planifici lucrul acesta cu ceva zile înainte pentru a pregăti coaja. Astfel, va dezvolta o aromă ușor picantă, numai bună de murat. O poți savura cu o friptură sau chiar în salate când e gata.
Folosește într-un curry indian
Îndepărtează coaja verde exterioară și folosește coaja albă, așa cum ai face-o cu o legumă, pentru a prepara un curry. Este un fel de mâncare specific celor care trăiesc în India. Asociată cu ardei iuți și condimente picante, coaja de pepene verde oferă o completare subtilă, dulce și răcoroasă, potrivit Libertatea.
Le poți confia
Da, da. Ai înțeles bine. Nu doar cojile de portocală și lămâie le poți confia, ci și pe cele de pepene. Transformă resturile acestui fruct dulce de vară într-un ingredient delicios la prăjituri.
Bune la mâncarea chinezească
Când este tăiată, coaja de pepene verde este la fel ca o legumă, ceea ce înseamnă că poate fi aruncată într-o tigaie și prăjită chiar lângă broccoli și morcovi și noodles sau orez.
Poți face suc
Toți am auzit de sucul de pepene verde. Bineînțeles, se face din pulpa fructului, dar se poate face și din coji. Și acestea sunt pline de apă și nutrienți.
Ajută la scăderea tensiunii arteriale
Adulții cu tensiune arterială mare, care au mâncat pulpă și coajă de pepene verde, au reușit să-și controleze mai ușor tensiunea arterială, conform unui studiu.