PAPARAZZI | Dinu Vamă pariază că …revine în fotbal? Fostul președinte al marilor cluburi de fotbal s-a apucat de pariuri

spot_img

Dinu Vamă pariază că …revine în fotbal? A trecut ceva vreme de când Dinu Gheorghe – cunoscut ca Dinu Vamă – a preluat conducerea clubului Dunărea Călărași, la final de martie 2019. Două luni mai târziu, își dădea demisia. Au mai apărut zvonuri, prin luna august – tot a anului 2019 – că ar negocia o funcție de conducere la U Cluj, dar nu ”s-a legat”. Cam de atunci a început să fie văzut destul de des pe la casele de pariuri sportive, postură în care l-au surprins recent paparazzi MediaFlux.

Orice ar fi și din orice poziție, e clar, Dinu Vamă rămâne un împătimit al fotbalului. Și dacă nu conduce vreun club, măcar pariază. Pe ce echipă oare?

De la magazioner, la șeful vămilor, călătorind prin fotbal

Dinu Gheorghe s-a făcut remarcat de-a lungul pe posturi de conducere a unor cluburi importante de fotbal ca Rapid sau Dinamo, dar și FC Brașov, Astra sau ASA Târgu Mureș.

Deși activitatea lui câmpul muncii a început în cu totul alte meserii. Dinu Gheorghe a mărturisit că, pentru o scurtă perioadă, a fost magazioner la un spital psihiatric, iar ulterior a devenit vameș. Acest lucru se întâmpla în perioada socialistă, când la conducerea țării se afla Nicolae Ceaușescu.

Așadar, a început ca magazioner la Spitalul de nebuni şi ulterior vameş, postură în care l-a prins Revoluţia. De atunci a început ascensiunea sa profesională, care în anul 2000 a ajuns la apogeu, fiind numit şeful Direcţiei Generale a Vămilor.

Relația cu Copos și prestația la Rapid

Prietenia cu George Copos datează din anii 1990, când patronul Rapidului aducea televizoare Samsung din Coreea de Sud, iar Dinu Gheorghe îi înlesnea comerţul la vamă. „Lipeala” i-a fost făcută însă de Cristiana Copos, care luase un aparat de făcut îngheţată prin intermediul lui „Vamă”.

Drept mulţumire, ea i-a spus că poate trece oricând pe la cofetărie să ia îngheţată gratis, iar prima dată cînd „Vamă” a făcut acest lucru a dat la tejghea de George Copos.

Prietenia lor s-a „cimentat” apoi, iar Copos l-a pus pe Vamă preşedinte la Rapid în 1997, fapt agreat atunci şi de Mircea Lucescu. Vamă a numit antrenori, a făcut transferuri şi de câteva ori a adus bani de acasă pentru a scoate clubul din impas.

Aventurile și scandalurile de la cluburile de fotbal

Adus de Ioan Neculaie ca președinte la FC Brașov, de numele lui Dinu „Vamă”, se leagă o promovare a „galben-negrilor” în Liga 1, dar și sume mari cheltuite pentru salariile jucătorilor pregătiți de Răzvan Lucescu

S-a certat cu Ioan Neculaie,  a plecat și a ajuns apoi președinte la Astra Giurgiu. Dinu „Vamă” venise la Astra cu un proiect european amibițios, care a fost confirmat prin rezultate de nou-învestitul Gigi Mulțescu, cel care l-a înlocuit pe Bogdan Stelea după doar 4 etape. Dar brusc și-a dat demisia.

S-a vehiculat că se va întoarce la Rapid, apoi a semnat cu Gigi Becali și a ajuns la Steaua. Nu a rezistat mult, iar anul 2015 îl găsea la Dinamo.

În 2017 a ajuns la ASA Tg Mureș, de unde a plecat repede cu scandal. 2019 a fost anul cu Dunarea Călărași, contract încheiat în mai pușin de două luni.

La pariuri nu e scandal

Deși nu a mai prins vreo funcție, Dinu Vamă a rămas aproape de fotbal. Cunoștințele spun că a devenit un împătimit al pariurilor sportive.

Paparazii MediaFlux l-au fotografiat exact într-un astfel de moment, când fostul președinte al marilor cluburi ieșea dintr-o agenție, mulțumit probabil de alegerile pe care le-a făcut, căci zâmbea. Și, îmbrăcat lejer, într-un tricou cu dungi și blugi, și-a păstrat păstrat zâmbetul până a ajuns la mașina parcată în apropiere.

Potrivit informațiilor dezvăluite de surse, fostul președinte de la Dinamo și Rapid joacă la pariuri sportive aproape zilnic. Mai mult, el are și o agenție de pariuri favorită, situată în zona Floreasca, unde este familiar cu băieții – clienții obișnuiți – pe care potrivit surselor PlaySport.ro îi mai și ajută cu câte un sfat legat la pariuri.

 

 


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.