Bucătarul australian Bill Granger, numit „nașul pâinii prăjite cu avocado”, a murit la vârsta de 54 de ani. Stabilit la Melbourne, el a fost autodidact și a devenit un renumit restaurator și scriitor culinar la nivel mondial, cu o carieră de 30 de ani. Familia sa a precizat într-o declarație că „a murit liniștit în spital” la Londra în ziua de Crăciun.
Au sosit omagii din partea unor bucătari precum Jamie Oliver și Nigella Lawson și a unor celebrități precum Hugh Jackman.
De-a lungul carierei sale, Granger a publicat 14 cărți de bucate, a realizat mai multe emisiuni culinare la televiziune și a deschis mai mult de o duzină de restaurante în întreaga lume, scrie BBC.
A început în 1993, deschizând primul său restaurant în Sydney la vârsta de 23 de ani, după ce a renunțat la școala de artă pentru a începe afacerea.
Cafeneaua s-a numit Bills și a devenit faimoasă pentru pâinea prăjită cu avocado, clătite de ricotta cu unt de fagure de miere și cafea de cea mai bună calitate, potrivit outlet-ului.
În omagiile lor, celebritățile și-au amintit de talentul domnului Granger și de golul imens lăsat după moartea sa.
„A fost cel mai drăguț om, iar bucuria pe care ne-a oferit-o – fie prin mâncarea sa, fie prin cărțile sale, fie prin spațiile pe care le-a făcut pentru noi sau în persoană – a venit din bunătatea și generozitatea și din exuberanța pură și strălucitoare a propriei sale persoane”, a declarat Nigella Lawson, autoare culinară și bucătar TV, într-o postare pe Instagram.
„Este o veste devastatoare, sunt atât de tristă să aud asta, ce tip a fost… un om minunat, un suflet calm și bun. Am admirat tot ceea ce a reprezentat în domeniul alimentar, îmi amintesc prima dată când l-am întâlnit acum multe luni, nu putea fi mai drăguț, iar mâncarea lui atât de bună”, a declarat bucătarul TV Jamie Oliver.
După popularitatea lui Bills, bucătarul a deschis mai multe cafenele în Japonia, Coreea de Sud și Londra. În luna ianuarie a acestui an, a primit Medalia Ordinului Australiei – una dintre cele mai importante distincții ale țării – pentru contribuția sa la turism și ospitalitate.