LIFESTYLE

Efectele incredibile ale țuicii fierte. Concluzia specialiștilor americani

Efectele incredibile ale țuicii fierte. Concluzia specialiștilor americani
sursa foto: Facebook

Efectele incredibile ale țuicii fierte. Țuica fiartă este mai sănătoasă decât pare. Evident, băută în cantități mici, ca doctorie. Și cum este și sezonul, o gură mică luată din această băutură reprezintă sănătate curată. Cu un argument in plus în favoarea consumului moderat, vin cercetătorii americani care au descoperit o enzimă în tuica de prună.

Americanii descoperă țuica ca medicament

Drept urmare, dacă bei zilnic 32 ml țuică de prună, vei ține la distanță bolile de inima cauzate de arteroscleroză. Însă, băută în cantități mai mari, țuică are efecte nefaste asupra organismului.

Chiar specialiștii american au ajuns la concluzia că o cantitate mică, băută chiar zilnic, este benefică organismului. Aceștia spun că în țuica de prune există o enzimă care reduce depunerile de colesterol de pe vasele inimii.

Românii nu se abțin să se încălzească, în timpul iernii, cu o cană cu țuică fiartă. În perioada geroasă, poți gustă puțină țuică fiartă în care să pui zahăr, o lingură de fulgi de ciocolată sau 2-3 cuișoare și 2-3 boabe de piper. Face bine dacă o consumi caldă, nu fierbinte.

Efectele incredibile ale țuicii fierte.

Țuica fiartă va pune sângele în mișcare, va activa funcțiile hepatice și biliare, fiind indicată în dischineziile biliare, în disfuncțiile ficatului cauzate de slabă irigare cu sânge a acestuia, precum și în constipatiile cauzate de alimentație.

Drept aperitiv, înainte de un prânz copios, țuică ajută la digestie. Încearcă să nu bei mai mult de un păhărel de 50-60 ml (în cazul bărbaților) sau 25-35 ml (în cazul femeilor), scrie stiripesurse.ro.

Că tot suntem în pragul Sărbătorilor de iarnă, lângă o slăninuță, o friptură de porc sau un preparat tradițional din carne, o gură de țuică are efect asupra digestiei și a metabolizării grăsimilor.

Sub nicio formă nu mai bea țuică după terminarea mesei de seară. Și nici la prima ora, înainte sau după micul dejun.

Nu este român sănătos care să nu prepare tradiționala țuică fiartă în această perioadă, mai ales la pomana porcului. Este un obicei strămoșesc considerat ca un „leac băbesc” mai ales atunci când suntem răciţi.

Mihnea Tălău. Redactor la MediaFlux. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în decursul ... vezi toate articolele