EXCLUSIV

EXCLUSIV ROJet Aviation, școala care califică însoțitori de bord. Interviu cu Adriana Rolnic, instructor: „În meseria asta te pregătești toată viața” | VIDEO

EXCLUSIV ROJet Aviation școala care califică însoțitori de bord. Interviu cu Adriana Rolnic instructor În meseria asta te pregătești toată viața | VIDEO
sursa foto: Mediaflux.ro

ROJet Aviation este o școală de calificare în meseria de însoțitori de bord, acele persoane care se asigură că toți pasagerii care se urcă într-un avion zboară în condiții de siguranță și care, în cazul unei urgențe, fac tot posibilul să salveze toate persoanele de la bord. Am aflat mai multe informații despre ce presupune un astfel de curs și o astfel de meserie de la Adriana Rolnic, instructor de însoțitori de bord cu o vastă experiență practică.

„Mulți cursanții nu înțeleg că este o investiție în viitorul lor. Acest curs oferă o meserie pe care ei o pot face în cadrul companiilor aeriene, recuperându-și investiția în prima lună de când au început să zboare. Imediat îi îndrumăm către interviuri. Este o cerere foarte mare pe partea asta de de angajări, iar ei imediat cum au intrat în companie și sunt angajați încep să-și recuperez investiția”, a explicat instructorul Adriana Rolnic în cadrul interviului pentru Mediaflux, arătând că investiția într-un astfel de curs este recuperată foarte rapid.

ROJet Aviation, școala de calificare în meseria de însoțitori de bord. Adriana Rolnic: „Este o investiție în viitorul lor”

ROJet este o școlă autorizată și acreditată de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) care poate „transforma rapid visul în realitate”, cursanții având acces la cele mai bune resurse în domeniu cu instructori de top și traineri pasionați care iubesc această meserie unică, ne-a arătat experta în aviație ce ne-a prezentant pe larg modul în care se desfășoară cursurile și care sunt pașii de urmat pentru oricine dorește să ajungă însoțitor de zbor. Mai mult, cursanții au șansa unui acces imediat în companii de aviație, fiind vorba de o nișă în continuă creștere și dezvoltare, fiind nevoie mereu de personal.

„Noi organizăm cursuri pentru calificare și formare a celor care doresc să devină membri de echipaj de cabină sau însoțitori de bord și suntem o școală acreditată și autorizată de către Autoritate Aeronautică Civilă Română. Specific acest lucru considerând că este important de știut pentru cei care doresc să vină în cadrul școlii noastre și să parcurgă cursurile. După atestare ei vor obține un atestat de membru de echipaj care este valabil european și internațional.

Cu acest atestat vor fi îndrumați, pregătiți, de către instructori calificați și activi în companii pentru interviuri în vederea angajării în companiile de de aviație”, a transmis Adriana Rolnic, unul dintre cei mai experimentaní instructor de însoțitori de bord.

Potrivit informațiilor, cursurile durează aproximativ 4 săptămâni, fiind organizate în fiecare început de lună și constau atât într-o parte teoretică, cât și una practică, în simulator. Mai mult, meseria de însoțitor de bord este una flexibilă, dar dezvoltarea este una continuă, iar faza de pregătire nu se întrerupe niciodată.

„Crsurile noastre durează aproximativ 4 săptămâni. Organizăm cursuri în fiecare început de lună. Cursurile sunt organizate în așa fel încât în momentul finalizării, cursanții să fie îndrumați către înscrierea în cadrul Autorității, să își poată susține examenul pentru atestat.

Este o meserie flexibilă, ai suficient de mult timp liber și pentru viața ta personală. Dar, ce îmi doresc foarte mult să înțeleagă, poate și viitorii noștri cursanți, este că în meseria asta te pregătești toată viața. Faza de pregătire nu este întreruptă niciodată. Și în cadrul companiilor ei vor face simulator, vor face exerciții în simulator unde vor simula tot ce înseamnă situații de urgență, gestionarea situațiilor de criză, partea de comunicare, echipamente, sisteme, absolut tot”, a completat Adriana Rolnic.

Ce se învață în cadrul acestor cursuri de însoțitori de bord

Instructorul ROJet a explicat pe larg ce presupun aceste cursuri și ce invață cei care trec pragul acestei școli care poate transformă un tânăr fără experiență într-o persoană cu o meserie aflată la mare căutare ce îți permite să călătorești și să vezi lumea. Mai mult, după partea teoretică, cursanții ajung într-un simulator acolo unde trebuie să stingă incendii reale și să invețe ce presupune supraviețuirea într-un mediu de apă, fiind simulată o aterizare pe apă.

„În cadrul cursului ei vor fi pregătiți de traineri și lectori și instructori însoțitori de bord activi în companii de aviație cu foarte multă experiență de zbor. Cursul este destul de complex, are o parte teoretică, bineînțeles, și o parte practică. În cadrul cursului ei vor învăța noțiuni despre proceduri normale, anormale, de urgență, partea de reglementări, vor face chiar și cursul de prim-ajutor un lucru esențial pentru noi ca însoțitori de bord.

Pot exista pe zboruri și cazuri medicale în care trebuie să intervenim. Și mai este o parte practică care se va desfășura într-un simulator în care mergem și simulăm ceea ce înseamnă salvarea oamenilor în condiții de fum în cabină, stingerea tuturor incendiilor pe care noi le putem avea în cabina de pasageri și partea de supraviețuire în mediu de apă”, a adăugat instructorul de la școala ROJet.

Ce presupune examenul de atestare

După încheierea cursului, care conține partea teoretică și partea practică, toți cursanții vor fi înscriși în cadrul Autorității Aeronautice Civile Română pentru parcurgerea examenului final. După promovarea acestui examen, autoritatea le va elibera un atestat de membru de echipaj cu care pot merge la companiile aviatice pentru a se angaja, fiind recunoscut atât la nivel european, cât și internațional.

„Atestarea presupune efectuarea cursului nostru, cu tot ce implică partea teoretică și partea practică, după care ei vor fi înscriși în cadrul Autorității Aeronautice Civile Română pentru parcurgerea examenului final și după promovarea acestui examen autoritatea le va elibera acest atestat de membru de echipaj, în baza căruia ei se pot prezenta la interviurile în cadrul companiilor în vederea angajării.

În baza acestui atestat, după angajare, ei își pot continua pregătirea pentru obținerea în cadrul companiilor, licențele necesare pe tipurile de avion pe care urmează să zboare ca însoțitor de zbor. Atestatul de membru de echipaj pe care ei îl obțin la finalul cursului ROJet este valabil și recunoscut în toate companiile. Tinerii trebuie să înțeleagă că au oportunitatea de calificare și de formare într-o moserie, o meserie care este destul de fascinantă pentru toată lumea. Și atunci întotdeauna le spun: „Investește în viitorul tău”, a conchis Adriana Rolnic.

Condiții necesare pentru înscrierea la cursurile ROJet

 • Vârstă 18+ ani
 • Cunoștințe de limba engleză nivel mediu
 • Pentru înscrierea la curs nu ai nevoie de diplomă de bac
 • Stare de sănătate bună

Actele necesare

 • Copie Carte de identitate
 • Copie Certificat de naștere
 • Copie Certificat medical (îndrumare din partea echipei ROJet pentru programarea și obținerea certificatului medical)
 • Adeverință absolvire liceu
 • 4 poze tip buletin

Disciplinele studiate în cursul complet de pregătire

 • Cunoștințe teroretice generale privind aviația și reglementările în domeniul aviației care să acopere toate elementele relevante pentru atribuțiile și responsabilitățile care le revin membrilor echipajului de cabina
 • Legislație și reglementări aeronautice
 • Transport aerian de bunuri periculoase
 • Relația cu pasagerii și supravegherea cabinei
 • Grooming
 • Aspecte aeromedicale și acordare de prim ajutor
 • Pregătirea privind lupta contra incendiului și fumului
 • Managementul echipajului – Crew Resource Management
 • Comunicare
 • Comunicare limba engleză – abrevieri și terminologie în aviație
 • Supraviețuire în apă şi în alte zone de operare
 • Noțiuni de Securitate în Aviație

Pachetul de formare conține

 • Curs de pregătire în calificarea pentru însoțitor de bord
 • Programare pentru obținerea certificatului medical la o clinică medicală partenera specializată pe medicină aeronautică
 • Acces la toate echipamentele existente într-un avion de pasageri
 • Suport de curs în format digital PDF
 • Exercițiu supraviețuire în apă – într-un centru autorizat de pregătire pentru situații de urgență (simulator)
 • Pregătirea privind lupta contra incendiului și fumului (parte practică simulator)
 • Pregătire pentru examenul de obținere Atestat Membru Echipaj de Cabină
 • Programarea examenului final susținut în cadrul A.A.C.R
 • Simulator First Aid
 • Simulator proceduri de urgență pe un tip de avion Airbus/Boeing
 • Curs de Grooming
 • Îndrumare în realizarea CV European
 • Pregătire pentru interviu în vederea angajării în companii de aviație
 • Vizită în timpul cursului de către piloți / însoțitori de bord / instructori activi în companii de aviație
[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite. Cum poți merge în concediu chiar dacă tichetele expiră
Ce poți face cu voucherele de vacanță nefolosite. Cum poți merge în concediu chiar dacă...
Locul din România care i-a fascinat pe toți turiștii. Este unic la noi în țară: “Nu am văzut niciodată așa ceva”
Locul din România care i-a fascinat pe toți turiștii. Este unic la noi în țară:...
Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război
Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război
Podul din România considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Inginerul a stat sub el pentru a garanta că întreaga construcție e sigură
Podul din România considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Inginerul a...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături...
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile, scorul corect, România – Ucraina 3-0 în direct! Video
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile,...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Cum arată Mircea Solcanu la mai bine de 10 ani de când s-a retras din televiziune
Cum arată Mircea Solcanu la mai bine de 10 ani de când s-a retras din...
Cutremur în politică. Gabriela Firea a DEMISIONAT. A renunţat complet
Cutremur în politică. Gabriela Firea a DEMISIONAT. A renunţat complet
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde se află adăpostul preşedintelui rus
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde...
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Atenţie ce faceţi în timpul programului, companiile urmăresc fiecare mişcare: O mare bancă a concediat pe bandă pentru că angajaţii simulau că scriau la tastatură când lucrau hibrid
Atenţie ce faceţi în timpul programului, companiile urmăresc fiecare mişcare: O mare bancă a concediat...
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Este cea mai bună veste pentru românii care au împrumut la bancă! Ce se întâmplă azi cu ratele lor
Este cea mai bună veste pentru românii care au împrumut la bancă! Ce se întâmplă...
INCREDIBIL! Cum arată Andreea Bănică fără strop de machiaj FOTO
INCREDIBIL! Cum arată Andreea Bănică fără strop de machiaj FOTO