PAPARAZZI

EXCLUSIV PAPARAZZI | Judecat pentru luare de mită, fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, e relaxat. Șampanie și hohote de râs într-o selectă companie FOTO & VIDEO

EXCLUSIV PAPARAZZI | Judecat pentru luare de mită fostul șef al ANAF Sorin Blejnar e relaxat. Șampanie și hohote de râs într-o selectă companie FOTO  VIDEO

Judecat pentru luare de mită, fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, e relaxat. Sigur, ne referim la imaginile pe care le-au obținut paparazzi Mediaflux zilele trecute, în care fostul șef al Fiscului, eliberat condiționat în luna octombrie 2021, se bucură de viață, cu șampanie, râsete și …o doamnă.

O lungă perioadă după eliberarea din închisoare, fostul șef al Fiscului a fost extrem de discret. Abia în septembrie anul trecut, paparazzi MediaFlux l-au reperat în oraș, în compania lui Viorel Comăniță, fost șef al Vămilor și ”coleg de dosar” cu Blejnar, și a lui Marius Mitruș, consilier în BNR.

Apoi, în noiembrie anul trecut, Blejnar a avut un nou termen în dosarul în care este acuzat că a luat mită 1,2 milioane de euro,

Avocații din dosar au luat rând cu rând rechizitoriul – în condițiile în care procesul este pe final – și au arătat că, în urma deciziei CCR cu privire la înlăturarea interceptărilor SRI din cauzele penale, procurorii ar fi strecurat „un rezumat al interceptărilor” în acuzațiile formulate, ceea ce ar trebui sancționat de instanță cu excluderea.

La termenele trecute, avocații lui Sorin Blejnar au invocat și ultima decizie a CCR privind prescripția, cea care a statuat că România nu a avut legislație cu privire la cauzele care întrerup cursul prescipției în perioada 2018-2022.

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, e relaxat. A râs în hohote cu femeia cu care a băut șampanie

Probabil că fostul șef al Fiscului e destul de sigur că va fi achitat, astfel că a sărbătorit în avans. Sau poate că a fost doar o întâlnire plăcută. Cert este că Blejnar și doamna care îl însoțea au mâncat la un restaurantul cunoscutului chef Josef Hadad, au băut șampanie și au stat o grămadă de vorbă.

Imaginile cu adevărat spectaculoase sunt de la ieșirea din restaurant, când cei doi au ales să facă pe jos câțiva pași, continuând probabil o discuție începută anterior și care s-a dovedit a fi extrem de amuzantă. În mare vervă, Sorin Blejnar i-a povestit ceva doamnei, ajutându-se de gesturi care implicau cam toate părțile corpului – inclusiv o săritură- ceea ce a făcut-o pe însoțitoarea sa să râdă în hohote.

Schimbul de replici a mai durat o vreme, amândoi protagoniștii distrându-se teribil. În cele din urmă s-au despărțit, sărutându-se prietenește pe obraji.

Femeia care seamănă cu cele doamne importante din viața lui Sorin Blejnar

La o primă vedere, femeia cu care fostul șef al Fiscului s-a super-distrat, părea să fie …soția. Fosta soție, mai exact, pentru că Sorin și Andreea Blejnar au divorțat în ianuarie 2021, când el se afla în penitenciar.

Andreea Florentina Blejnar a fost și ea trimisă în judecata de DNA, în august 2019, pentru fapte de coruptie. Fostul sef al Fiscului pentru ca ar fi luat mita de un afacerist suma de 1,2 milioane de euro, soția sa pentru complicitate la aceasta infractiune.

Ajutorul dat de complicele Blejnar Andreea Florentina, asociat la un cabinet de avocatură și mai apoi la o firmă de insolvență, a constat în primirea banilor destinaţi lui Blejnar Sorin, de la doi interpuşi ai omului de afaceri. Un martor a povestit cum îi ducea banii în genți de laptop la birou, iar aceasta îi băga într-un seif dar păstra și gențile goale.

Așadar, în ianuarie 2021, Judecatoria Sectorului 1 a dispus desfacerea căsătoriei, prin acord între cei doi foști soți.

Acordul prevedea ca Andreea Florentina sa păstreze numele dobândit prin căsătorie, de Blejnar, stabilea locuința celor doi copii la mamă, iar exercitarea autorității părintești asupra minorilor urma să se desfășoare în comun.

Dacă ar fi să judecăm după ultimele poze postate de Andreea Blejnar pe contul său de Instagram, reies două aspecte:

Și anume că fostul șef al Fiscului are, în ciuda divorțului, o familie frumoasă și al doilea că doamna cu care a ieșit la restaurant nu este soția sa. Seamănă. Așa cum seamănă și cu o altă doamnă care face oparte din cercul foarte apropiaților săi: Ioana Toma.

Ioana Toma a ajuns din poziția de avocată în firma Andreei Blejnar în cea de consilieră personală a lui Sorin Blejnar la ANAF și apoi în poziția de Director juridic al ANAF.

În timp ce aceasta ocupa funcția amintită, cabinetul de avocatură în care rămăseseră  Tatiana Manolache Onofrei și Andreea Blejnar reprezenta companii care aveau litigii cu ANAF sau Ministerul Finanțelor. Litigii pe care le și câștiga, în schimbul unor onorarii fabuloase.

Ioana Toma a fost reținută de procurori în dosarul “Murfatlar”, cel al evazioniștilor din alcool. După ce a trebuit să părăsească ANAF-ul,a revenit la firma Prime Insolv practice, alături de Andreea Blejnar și Tatiana Manolache Onofrei. Ioana Toma este soția lui Andrei George Creci, Directorul General al Societății de Transport București și veche și bună prietenă a lui Blejnar.

Sursele MediaFlux nu au confirmat că femeie cu care Blejnar apare în imagini ar fi Ioana Toma. Dar nici n-au infirmat.

Cine deține informații despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected]

 

 

 

 

 

 

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele