Există multe garnituri și salate pentru friptura de miel pe care să le faceți. Astfel, vă veți bucura de un preparat complet, care are multe beneficii pentru organism și este mult mai gustos.
Garniturile și salatele reprezintă variante excelente pentru carne în general. Bineînțeles, toate acestea le poți adapta după bunul plac, adăugând și alte ingrediente. Putem jongla cu acestea în bucătărie, astfel încât să avem preparatele mult visate și care ne încântă papilele gustative.
Legume la cuptor
Veți avea nevoie de:
Tăiați cartofii în patru și morcovii,păstârnacul de asemenea. Condimentați cu sare și piper. Puteți să puneți aceste legume când pregătiți carnea la cuptor, în același vas, sau, dacă faceți carnea în tigaie, atunci legumele le veți face într-o tavă separat. Puneți un pic de apă, acoperiți tava cu hârtie de copt și cu folie de aluminiu. Transferați la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius pentru o oră, iar apoi dați la o parte acestea și lăsați încă 15-20 de minute.
Salată de ridichi
Veți avea nevoie de:
Spălați foarte bine legumele, tăiați-le și puneți-le într-un bol. Adăugați sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie. Amestecați foarte bine.
Piure de cartofi
Veți avea nevoie de:
Pentru început, curățați cartofii. Pe măsură ce faceți acest lucru, cartofii se țin într-un bol cu apă rece. După ce ați terminat, spălați-i bine. Se taie în cubulețe. Se pun într-o cratiță și se adaugă apă și puțină sare. Aceasta se dă la foc mediu și lăsăm cartofii la fiert circa 25 de minute. Când sunt destul de fragezi, strecurați cartofii printr-o sită.
Se zdrobesc cartofii cât sunt fierbinți. Pentru început folosiți presa de cartofi manuală. Ei trebuie zdrobiți foarte bine, având grijă să nu lăsăm bucăți mari în piure. Se adaugă untul la temperatura camerei. După ce s-a omogenizat untul, adăugăm și laptele fierbinte. Folosim lapte fierbinte pentru a ieși un piure cât mai pufos. Amestecați cu un tel.
Salată de castraveți cu mărar
Veți avea nevoie de:
Spălați castravetele și mărarul. Tăiați castravetele în felii subțiri, iar mărarul mărunt. Puneți într-un bol ambele ingrediente alături de sare, piper, usturoi tocat, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Amestecați foarte bine.
Salată de cartofi cu dressing de iaurt
Veți avea nevoie de:
Fierbeți cartofi tăiați în cubulețe până se înmoaie. Separat faceți un dressing din iaurt grecesc, sare, piper, ulei de măsline și mărar. Puteți pune și zeamă de lămâie dacă vă place. Amestecați foarte bine. Puneți cartofii într-un bol, iar peste aceștia adăugați dressingul.