Mănânci sănătos, faci sport, ai renunțat la carbohidrați, de zahăr nici nu mai poate fi vorba, nu faci combinații alimentare păcătoase, și cu toate astea, kilogramele tale nu se dau duse.
Cu siguranță se întâmplă ceva negreșit în economia dietei tale, iar lucrul acesta este des întâlnit. Multe sunt persoanele care susțin că au un stil de viață sănătos, însă mici erori pe care le fac le dau peste cap dieta și blochează acul cântarului la un număr de kilograme nedorit.
1. Stresul este noul tău stil de viață
Ai un program foarte încărcat, situațiile tensionate nu te ocolesc, ba chiar și acest număr de kilograme, mare, constant este un stres. Medicii endocrinologi spun că hormonii generați de stres, în special cortizolul, favorizează stocarea grăsimilor. Nu uita, de asemenea, că stresul declanșează mâncatul emoțional care, de cele mai multe ori, te „trimite” la sertarul cu dulciuri, ciocolată, fast-food.
VĂ RECOMANDĂM ȘI: Anna Lesko, cele mai sexy ipostaze ale artistei generate de pasiunea ei cea mai mare
2. Nu dormi suficient sau somnul tău nu este de calitate
Lipsa somnului duce la acumulare de kilograme în plus. Există o sumedenie de studii care demonstrează că persoanele care dorm puțin au un indice de masă corporală mai mare decât cele care dorm 7-8 ore pe noapte. Lipsa de somn perturbă secreția hormonilor care reglează senzația de foame și de sațietate, susțin specialiștii nutriționiști.
3. Consumi sucuri carbogazoase
Chiar dacă ți se pare că sucurile sunt sigure, să știi că ele sunt cele mai mari curse pe care ți le pui în drumul tău către kilogramele în plus care te fac să te simți bine.
„Caloriile din lichide au și ele valoare energetică și uneori este mai mare, chiar, decât o porție consistentă de mâncare. Te invit să facem o comparație: o porție de paste carbonare are aproximativ 200 de calorii. O doză de cola are 140 de calorii. Așadar, sfatul meu este să renunți definitiv la sucurile carbogazoase, fie că sunt cu sau fără zahăr!”, explică nutriționistul.
4. Ai un meniu totalmente neorganizat
Ca să ai rezultate, trebuie să fii organizat, iar asta nu obții decât prin disciplină. Fie că ne referim la meniul zilnic, fie că ne referim la programul de mișcare zilnic, ai nevoie de disciplină. Întocmește o listă de cumpărături, planifică-ți mesele de dimineață, prânz și seară, inclusiv gustările dintre mese și ai grijă să nu te abați de la ele.
5. Nu consumi grăsimi bune
În ciuda faptului că ai impresia că grăsimile sunt vinovate pentru numărul de kilograme în plus de care îl ai, să știi că nu este așa. Există o anumită categorie de grăsimi pe care dacă nu le consumi, nu o să slăbești nici măcar un gram. Care sunt grăsimile bune pe care îți este recomandat să le consumi? Pește, avocado, nuci, migdale, fistic, semințe de in, ulei de măsline, de in, de semințe de dovleac. În schimb, evită alimentele procesate cu conținut crescut de grăsimi trans sau grăsimi vegetale hidrogenate.