LIFESTYLE

Mâncăruri tradiționale de 1 Decembrie. Cu ce ne delectăm papilele gustative

Mâncăruri tradiționale de 1 Decembrie. Cu ce ne delectăm papilele gustative
www.temananc.ro

Sunt anumite mâncăruri tradiționale de 1 Decembrie pe care trebuie să le facem și să le savurăm. Astfel, vom simți din plin magia acestei zile, alături de alte activități. 

Pe 1 Decembrie sărbătorim Ziua Națională a României. Astfel, este un motiv de sărbătoare pentru fiecare român oriunde s-ar afla. Tocmai de aceea, au loc parade militare, depuneri de coroane la monumentele eroilor și ceremonii. De pe mesele românilor nu trebuie să lipsească anumite delicatese culinare tradiționale.

Mâncăruri tradiționale de 1 Decembrie

Ciorbă de varză cu afumătură

Veți avea nevoie de:

  • 500 grame de afumătură
  • o jumătate de varză proaspătă
  • doi morcovi
  • o ceapă
  • un păstârnac
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o jumătate de țelină
  • un ardei
  • sarcelat/zarzavat
  • un litru de borș sau zeamă de varză
  • trei linguri de ulei (opțional)
  • o legătură de pătrunjel
  • sare după gust

Pentru început trebuie să puneți afumătura la fiert. Când se formează spumă trebuie să o înlăturați până când nu se mai formează deloc. Între timp curățați, spălați și tăiați legumele. Când carnea este aproape fiartă adăugați legumele. Dacă doriți puteți să căliți un pic ceapa înainte sau puteți să o puneți direct crudă în ciorbă.

Când sunt aproape gata, potriviți de sare și puneți sarcelatul/zarzavatul, borșul sau zeama de varză pentru acrit. Lăsați să fiarbă circa 10 minute. Gustați înainte de a pune sare, întrucât afumătura are și ea. Să nu iasă preparatul prea sărat. Pentru un plus de culoare adăugați pătrunjel tocat.

Ciorbă de fasole cu afumătură

Veți avea nevoie de:

  • 500 grame de fasole boabe
  • 500 grame de afumătură
  • un ardei
  • un păstârnac
  • o rădăcină de pătrunjel
  • un morcov
  • două cepe
  • un ardei gras
  • 300 grame bulion
  • o legătură de leuștean
  • sare după gust
  • o jumătate de țelină
  • o crenguță de cimbru

Spălați foarte bine fasolea și lăsați-o peste noapte la înmuiat. Puneți într-o oală cu apă rece și puneți pe foc. Trebuie ținută până dă într-un clocot. Apoi, aruncați și repetați încă de două ori acest lucru. Apoi încetați să mai faceți asta. Ulterior, puneți carnea la fiert, alături de fasole. Când se adună spumă deasupra o înlăturați cu o spumieră.

Între timp, pregătiți legumele. Când carnea și fasolea sunt aproape fierte adăugați legumele tăiate. Adăugați bulionul și cimbru în ultimele 10-15 minute. La final, puneți leuștean.

Ciorbă de burtă

Veți avea nevoie de:

  • 1,5 kg de burtă de vită
  • un rasol de vită
  • o ceapă
  • trei morcovi
  • un păstârnac
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o jumătate de țelină
  • 500 grame de smântână
  • cinci gălbenușuri de ou
  • oțet după gust
  • o căpățână de usturoi

Trebuie să spălați carnea de vită. În momentul în care s-a format spuma deasupra, trebuie să scoateți carnea și să aruncați acea apă. Bineînțeles că o veți înlocui cu alta pentru că nu este suficient de fiartă. Faceți lucru acesta de 2 ori. Lăsați să fiarbă circa 3-4 ore la foc mic. Când este aproape gata, curățați și spălați legumele. Le puneți și pe ele să fiarbă alături de carne. Puneți doar doi morcovi, iar unul îl păstrați pentru final, pentru culoare. Toate vor fi puse întregi. După circa 20 de minute, scoateți tot din supă. După ce se răcesc, tăiați burta fideluțe.

Într-un bol amestecați gălbenușurile de ou și smântână. Luați un polinic de supă și puneți peste acel amestec. Amestecați din nou. Răsturnați peste restul de zeamă. Turnați carnea înapoi în ciorbă.

Dați un morcov pe răzătoare. Puneți puțin ulei într-o crăticioară și căliți morcovul. Potriviți de sare și adăugați și morcovul, puțin usturoi și 5 linguri de oțet. Turnați zeama de la morcov cu ulei în ciorbă. Dacă mai e nevoie, mai puneți oțet, dar depinde de preferințe. Într-un bol zdrobiți usturoi, puneți un pic de sare și oțet. Puneți în farfurie atunci când mâncați. Puteți pune și gogoșari în oțet la final.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele
Parteneri
Cum arăta casa lui Paris Hilton înainte de a fi făcută scrum de incendiile din Los Angeles. A fost cumpărată în 2021, cu 8,4 milioane $
Cum arăta casa lui Paris Hilton înainte de a fi făcută scrum de incendiile din...
Planta pe care e bine să o pui pe calorifer. Îmbunătățește aerul din cameră
Planta pe care e bine să o pui pe calorifer. Îmbunătățește aerul din cameră
Investiţie de 5 miliarde de dolari pentru una dintre cele mai mari fabrici de desalinizare din lume
Investiţie de 5 miliarde de dolari pentru una dintre cele mai mari fabrici de desalinizare...
Unde poți verifica dacă angajatorul tău are datorii la stat. Lista albă va fi publicată de ANAF
Unde poți verifica dacă angajatorul tău are datorii la stat. Lista albă va fi publicată...
Horoscop rune 13-19 ianuarie 2025. Porți o povară grea pe care cei din jur nu o văd. De tine depinde să scapi de ea!
Horoscop rune 13-19 ianuarie 2025. Porți o povară grea pe care cei din jur nu...
Este legal să depășești prin dreapta, pe banda 1? Ce scrie, de fapt, în Codul Rutier
Este legal să depășești prin dreapta, pe banda 1? Ce scrie, de fapt, în Codul...
Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în...
Boala ciudată de care suferă tot mai mulţi oameni după ce înlocuiesc lucrul cu vacanţa. Pentru ei, concediul începe cu un coşmar
Boala ciudată de care suferă tot mai mulţi oameni după ce înlocuiesc lucrul cu vacanţa....
Locul superb din România care atrage sute de străini, an de an. Pe timp de iarnă arată ca un adevărat colț de Rai
Locul superb din România care atrage sute de străini, an de an. Pe timp de...
O nouă taxă de la Primărie. Proprietarii de locuințe o plătesc din 2025. Se achită anual în România
O nouă taxă de la Primărie. Proprietarii de locuințe o plătesc din 2025. Se achită...
Momentul care a schimbat internetul pentru totdeauna. Istoria bătăliei online
Momentul care a schimbat internetul pentru totdeauna. Istoria bătăliei online
Protest în Capitală: Un bărbat asupra căruia a fost găsită o sumă mare bani, dus la poliţie
Protest în Capitală: Un bărbat asupra căruia a fost găsită o sumă mare bani, dus...
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld....
Cine se ascunde, de fapt, în spatele cunoscutului lanţ de supermarketuri Mega Image
Cine se ascunde, de fapt, în spatele cunoscutului lanţ de supermarketuri Mega Image
Patinoar la tine acasă. Produsul care te ajută să îți transformi sufrageria într-un loc de poveste
Patinoar la tine acasă. Produsul care te ajută să îți transformi sufrageria într-un loc de...
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau...
Ministrul Finanțelor lovește din plin zvonurile. TVA-ul rămâne neschimbat, guvernul nu ia în calcul majorarea
Ministrul Finanțelor lovește din plin zvonurile. TVA-ul rămâne neschimbat, guvernul nu ia în calcul majorarea
Cum arată casa Ilinei Pârvu de la Visuri la Cheie, după ce a fost renovată de PRO TV
Cum arată casa Ilinei Pârvu de la Visuri la Cheie, după ce a fost renovată...