Sunt anumite mâncăruri tradiționale de 1 Decembrie pe care trebuie să le facem și să le savurăm. Astfel, vom simți din plin magia acestei zile, alături de alte activități.
Pe 1 Decembrie sărbătorim Ziua Națională a României. Astfel, este un motiv de sărbătoare pentru fiecare român oriunde s-ar afla. Tocmai de aceea, au loc parade militare, depuneri de coroane la monumentele eroilor și ceremonii. De pe mesele românilor nu trebuie să lipsească anumite delicatese culinare tradiționale.
Ciorbă de varză cu afumătură
Veți avea nevoie de:
Pentru început trebuie să puneți afumătura la fiert. Când se formează spumă trebuie să o înlăturați până când nu se mai formează deloc. Între timp curățați, spălați și tăiați legumele. Când carnea este aproape fiartă adăugați legumele. Dacă doriți puteți să căliți un pic ceapa înainte sau puteți să o puneți direct crudă în ciorbă.
Când sunt aproape gata, potriviți de sare și puneți sarcelatul/zarzavatul, borșul sau zeama de varză pentru acrit. Lăsați să fiarbă circa 10 minute. Gustați înainte de a pune sare, întrucât afumătura are și ea. Să nu iasă preparatul prea sărat. Pentru un plus de culoare adăugați pătrunjel tocat.
Ciorbă de fasole cu afumătură
Veți avea nevoie de:
Spălați foarte bine fasolea și lăsați-o peste noapte la înmuiat. Puneți într-o oală cu apă rece și puneți pe foc. Trebuie ținută până dă într-un clocot. Apoi, aruncați și repetați încă de două ori acest lucru. Apoi încetați să mai faceți asta. Ulterior, puneți carnea la fiert, alături de fasole. Când se adună spumă deasupra o înlăturați cu o spumieră.
Între timp, pregătiți legumele. Când carnea și fasolea sunt aproape fierte adăugați legumele tăiate. Adăugați bulionul și cimbru în ultimele 10-15 minute. La final, puneți leuștean.
Ciorbă de burtă
Veți avea nevoie de:
Trebuie să spălați carnea de vită. În momentul în care s-a format spuma deasupra, trebuie să scoateți carnea și să aruncați acea apă. Bineînțeles că o veți înlocui cu alta pentru că nu este suficient de fiartă. Faceți lucru acesta de 2 ori. Lăsați să fiarbă circa 3-4 ore la foc mic. Când este aproape gata, curățați și spălați legumele. Le puneți și pe ele să fiarbă alături de carne. Puneți doar doi morcovi, iar unul îl păstrați pentru final, pentru culoare. Toate vor fi puse întregi. După circa 20 de minute, scoateți tot din supă. După ce se răcesc, tăiați burta fideluțe.
Într-un bol amestecați gălbenușurile de ou și smântână. Luați un polinic de supă și puneți peste acel amestec. Amestecați din nou. Răsturnați peste restul de zeamă. Turnați carnea înapoi în ciorbă.
Dați un morcov pe răzătoare. Puneți puțin ulei într-o crăticioară și căliți morcovul. Potriviți de sare și adăugați și morcovul, puțin usturoi și 5 linguri de oțet. Turnați zeama de la morcov cu ulei în ciorbă. Dacă mai e nevoie, mai puneți oțet, dar depinde de preferințe. Într-un bol zdrobiți usturoi, puneți un pic de sare și oțet. Puneți în farfurie atunci când mâncați. Puteți pune și gogoșari în oțet la final.