O bijuterie din inima Capitalei va fi readusă la viață. Se vinde Monte Carlo, cel mai faimos restaurant al Bucureștiului, situat în parcul Cișmigiu.
În ultimii ani, restaurantul a fost închis și a intrat într-o fază avansată de degradare, dar va fi cumpărat de către cei de la City Grill, care vor să îl transforme total.
Restaurantul a fost ridicat in anul 1926 dupa planurile arhitectului Ion Mincu si a devenit rapid punctul de atractie al parcului Cismigiu, unde se strangea burghezia bucuresteana la cafea sau bere.
De fapt pe insulița din Cișmigiu de pe malul lacului a existat încă de pe la 1850 o cârciumă, fix pe amplasamentul unde astăzi e restaurantul Monte Carlo, fiind vorba despre cârciuma lui Dura. Restaurantul avea, grație poziționării și a serviciilor oferite, magnet la burghezie.
Trebuie menționat faptul că în jurul anului 1905 proprietarul restaurantului era Mihalcea, vestitul consilier comunal pasionat de bere, care a deschis împreună cu Caragiale la finalul secolului al XIX-lea mai multe berării pe străzile Șelari și Gabroveni. Din păcate, restaurantul a ars din temelii spre finalul Primului Război Mondial.
Monte Carlo a fost refăcut în anul 1926, de data asta de un afacerist pe nume Partenie, care a continuat tradiția restaurantului, investind o mulțime de bani în superba clădire nouă, realizată în stil neoromânesc, de mari dimensiuni, opera arhitectului Ion Mincu (există însă persoane care spun că de fapt planurile imobilului au fost realizate de Petre Antonescu).
Restaurantul era înconjurat de o grădină pe măsură, care avea nu mai puțin de 400 de mese, și unde seară de seară cântau unele dintre cele mai bune tarafuri ale vremii.
Dimineața, mesele de la Monte Carlo erau ocupate de elevii de la Gheorghe Lazăr care mai chiuleau de la prima oră.
Din păcate, la doar 14 ani de la inaugurare, superba clădire a restaurantului Monte Carlo cade pradă cutremurului din noaptea de 27 spre 28 noiembrie 1940, fiind distrusă în totalitate. Restaurantul, mai mult sau mai puțin în forma pe care o știm în ziua de astăzi, a fost realizat la începutul perioadei comuniste de la noi din țară, inaugurarea noii clădiri fiind anunțată în presa vremii, noul Monte Carlo fiind catalogat drept „mai intim, mai plăcut și mai liniștit”.
În prezent, locația este doar o amintire îndepărtată a succesului răsunător de odinioară, fiind în prezent un restaurant cu specific preponderent tradițional, ironic, total opus meniului îndrăzneț de-acum mai bine de un secol.