LIFESTYLE

Orașul din Europa unde este „ilegal să mori”, ai nevoie de o armă și pisicile sunt interzise

Orașul din Europa unde este ilegal să mori ai nevoie de o armă și pisicile sunt interzise

În Europa, undeva între Polul Nord și Norvegia, se află un arhipelag în care nu există soare timp de patru luni în timpul iernii. Insula, care se află la aproximativ 650 de mile de Polul Nord și la 500 de mile de continentul norvegian, deține cel mai nordic oraș de pe Pământ – Longyearbyen. Este  Orașul din Europa unde este „ilegal să mori”! 

Fiind la marginea Pământului, vremea obișnuită în timpul iernii poate coborî până la minus 30 de grade Celsius, dar în timpul iernii, oamenii pot vedea maxime amețitoare de 7C.

Orașul din Europa unde este „ilegal să mori”. Urșii polari și renii umblă în voie

Potrivit statisticilor DataReportal din acest an, aici locuiesc aproximativ 2.552 de persoane din peste 40 de țări diferite, printre care Thailanda, Rusia și Suedia.

Svalbard, care face parte din Norvegia, este o destinație populară pentru turiști datorită gamei sale largi de atracții, cum ar fi peșterile de gheață, plimbările cu sania trasă de câini și, bineînțeles, este locul perfect pentru a vedea luminile nordice. Arhipelagul are una dintre cele mai mari zone sălbatice neatinse din lume, iar animale precum urșii polari și renii umblă în voie.

În timp ce fiecare regiune are propriul său mod de a face lucrurile, Svalbard nu face excepție și are legi care îi pot deruta pe cei care nu sunt obișnuiți cu modul de viață de acolo, de la limitarea consumului de alcool până la interdicția de a muri”.

Oamenii nu pot fi îngropați

Să începem cu regulile stricte privind animalele – pisicile sunt interzise în Svalbard pentru a proteja bogata avifaună, așa că, în timp ce te afli pe arhipelag, nu fi surprins de lipsa felinelor.

Poate că cel mai interesant și neobișnuit aspect al vieții în Longyearbyen este ceea ce se întâmplă la sfârșitul ei. S-a afirmat mult timp – și a fost perpetuat de ghizii turistici – că este ilegal să mori. Și, deși este parțial corect, situația este mai complicată decât atât.

Din cauza climatului aspru și a permafrostului, oamenii nu au voie să fie îngropați în Longyearbyen, deoarece cadavrele nu se vor descompune niciodată.

Bolnavii sunt mutați pe continent

În unele cazuri foarte speciale, oamenii pot fi incinerați și puși în urne în oraș. Există un mic cimitir, inclusiv cu morminte care datează din 1918, a șapte bărbați norvegieni. Cadavrele lor au fost dezgropate în 1998 și erau atât de bine conservate încât urmele de contaminare cu gripă erau încă prezente în organismul lor 80 de ani mai târziu.

Ce înseamnă acest lucru pentru rezidenți, vă întrebați? Cei care au afecțiuni medicale sau sunt considerați bolnavi în fază terminală sunt mutați pe continent, deoarece spitalul din Longyearbyen nu este suficient de mare pentru a le satisface nevoile. Toate acestea înseamnă că decesele care au loc efectiv în oraș sunt excepțional de rare.

Cotă strictă de alcool și urși polari pe străzi

O altă lege pe care poate că oamenii nu o cunosc este aceea că rezidenții trebuie să cumpere alcool numai în limita unei cote stricte în fiecare lună – în cazul turiștilor, aceștia trebuie să arate cartea de îmbarcare atunci când fac acest lucru.

În cele din urmă, persoanele care călătoresc singure în afara așezărilor trebuie să aibă asupra lor arme de foc pentru a speria eventualele atacuri ale urșilor polari.

Din 1970, se pare că au avut loc cel puțin cinci atacuri în această zonă. Printre acestea se numără și o femeie care a fost rănită după ce a fost sfâșiată de un urs într-o tabără situată peste un fiord din Longyearbyen.

Într-un incident separat, olandezul Johan Jacobus Kootte, care, de asemenea, campase în apropiere de Longyearbyen, în Svalbard, a murit din cauza rănilor suferite în urma atacului unui urs. Ursul polar a fost împușcat de localnici într-o parcare din apropierea aeroportului.

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri
Cea mai iubită prăjitură de casă. Se prepară ușor și nu conține ouă, lapte sau unt
Cea mai iubită prăjitură de casă. Se prepară ușor și nu conține ouă, lapte sau...
Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă livrare de rachete Taurus către Ucraina
Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă...
Obiceiul care s-ar putea să vă schimbe bugetul lunar: Cum puteţi să primiţi bani pe ce aruncaţi la gunoi în fiecare zi.
Obiceiul care s-ar putea să vă schimbe bugetul lunar: Cum puteţi să primiţi bani pe...
Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui angajat o mărire salarială de 300%. Ce a făcut acesta pentru a obţine această recompensă
Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui...
Bomba MOMENTULUI! Halep, PRINSĂ cu un tenismen celebru. El are IUBITĂ super cunoscută la noi
Bomba MOMENTULUI! Halep, PRINSĂ cu un tenismen celebru. El are IUBITĂ super cunoscută la noi
Adevărul despre pensiile din România! Cât primești, de fapt, după 40 de ani de muncă
Adevărul despre pensiile din România! Cât primești, de fapt, după 40 de ani de muncă
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru boala cumplită de care suferă
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru...
Un cunoscut oraș din România, la sapă de lemn. Nimic nu-l mai salvează
Un cunoscut oraș din România, la sapă de lemn. Nimic nu-l mai salvează
Războiul din Ucraina, ziua 739. Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei. Circulaţia pe podul Kerci, oprită temporar
Războiul din Ucraina, ziua 739. Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei....
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe 30 de ani. Cum arată în realitate dobânzile la credite
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe...
Wizz Air introduce noi zboruri din România. Vezi unde poţi zbura cu mai puţin de 80 de lei
Wizz Air introduce noi zboruri din România. Vezi unde poţi zbura cu mai puţin de...
O nouă șansă la viață pentru acești bolnavi. Cancerul pulmonar poate fi învins
O nouă șansă la viață pentru acești bolnavi. Cancerul pulmonar poate fi învins
Care sunt cele două orașe din România în care străzile nu au nume? Pe unul îl știe toată țara!
Care sunt cele două orașe din România în care străzile nu au nume? Pe unul...
Pensionarii care trebuie să dea banii înapoi!
Pensionarii care trebuie să dea banii înapoi!
INCREDIBIL cum arăta Maria Băsescu în tinerețe! Era de o frumusețe rară, întorcea toate privirile
INCREDIBIL cum arăta Maria Băsescu în tinerețe! Era de o frumusețe rară, întorcea toate privirile