Această rețetă de chec cu stafide și cacao este ideală pentru momentele când ți se anunță musafiri sau vrei ceva dulce de casă. Astfel, nu vei piere mult timp în bucătărie și te vei putea bucura de un desert sănătos și gustos, fără dar și poate.
Checul reprezintă un desert apreciat de fiecare dintre noi și foarte cunoscut. Se datorează gradului scăzut în dificultate, dar și faptului că se face foarte ușor, din puține ingrediente și la îndemâna tuturor. Nu în ultimul rând, gustul va încânta papilele gustative numaidecât. De asemenea, este delicios alături de lapte sau chiar de iaurt. Vă asigur de faptul că nu o să vă pară rău dacă încercați rețeta aceasta. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși atât pe măsura așteptărilor dumneavoastră, cât și a celor din jur! Spor la treabă!
Ingrediente
Pentru început trebuie puneți la înmuiat stafidele în apă călduță, iar după circa 20 de minute le puneți la scurs. Apoi trebuie să separați albușurile de gălbenușuri. Aceste cantități sunt pentru un chec. În cazul în care vă doriți mai mulți, atunci dublați măriți cantitățile. Revenind, după ce ați separat ouăle, răzuiți o lămâie și puneți peste gălbenușuri. Ulterior, începeți să amestecați cu o furculiță sau cu un tel. Treptat, puneți 100 ml de ulei și zahărul vanilinat sau esența de vanilie. Când s-a incorporat lăsați deoparte.
Vă ocupați de gălbenușuri. Le veți amesteca cu un mixer și veți turna în ploaie zahărul. Amestecați până obțineți o bezea, iar zahărul s-a topit. Într-un ceșcuță puneți praful de copt și sucul de la o jumătate de lămâie. Amestecați foarte bine și puneți gălbenușurile peste, după care continuați să amestecați.
Cerneți făina de cel puțin două ori și puneți puțin câte puțin. Cu o spatulă amestecați de jos în sus pentru a nu se lăsa compoziția. La final, turnați stafidele. Amestecați. Într-o tavă puneți foaie de copt, iar apoi trei sferturi din compoziție. În ce a rămas puneți cacao și amestecați foarte bine. Apoi, turnați peste compoziția albă. Transferați la cuptorul preîncălzit la 190-200 de grade Celsius pentru circa 30-40 de minute. Cel mai bine este să faceți testul cu o scobitoare. La final, când este gata, ungeți checul cu lapte, iar apoi presărați semințe de susan și zahăr pudră. Poftă bună!