Această rețetă de cornulețe lungi cu magiun sunt perfecte pentru atunci când vă doriți ceva dulce de casă. De asemenea, ele se mai numesc și țigarete.
Puteți să umpleți cornulețele cu orice vă doriți, spre exemplu magiun de prune, gem de orice fel, rahat, nuci etc. Nu vor rezista prea mult în platou la cât sunt de gustoase. Se vor termina numaidecât. Mai există și varianta de post, pentru persoanele care sunt vegetariene sau care țin post. Veți folosi doar borș, fără untură și ouă. După preferințe, mai puteți adăuga arome, precum coaja de portocală, pe lângă cea de lămâie.
În altă ordine de idei, dacă nu vă place ideea de untură și borș, puteți face cu unt și smântână, folosind 200 grame de unt și 150 grame de smântână, iar făină cât cuprinde. Drojdie puteți să adăugați sau nu. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor dumneavoastră, dar și a celor din jur!
Ingrediente
Pentru început trebuie să încălziți puțin borșul, iar apoi să puneți drojdia și să o dizolvați. Atenție! Nu trebuie să fie fierbinte, pentru că drojdia nu se va mai activa. Puneți într-un bol, apoi untura la temperatura camerei, ouăle, pragul de sare, coaja rasă de lămâie esența de vanilie și făina. Amestecați foarte bine și apoi începeți să frământați.
Aluatul nu va fi lipicios datorită unturii, dar frământați foarte bine, acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați timp de o oră la frigider. Ulterior, presărați un pic de făină pe blatul de lucru și împărțiți aluatul în patru. Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire dreptunghiulară atât cât se poate. Apoi, împărțiți foaia de aluat în bucăți dreptunghiulare în funcție de cât de mari sau de mici vă doriți să fie.
În fiecare dreptunghi puneți magiun cât vreți. Apoi, întindeți foarte bine și lăsați marginile libere. Rulați fiecare dreptunghi, pornind dinspre latura mai lungă. Ar fi bine să le rulați cât mai strâns pentru a nu se desface. Procedați la fel cu fiecare bucată de aluat.
Aranjați toate cornulețele într-o tavă, în care puneți anterior hârtie de copt. Transferați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de circa 15-20 minute. Nu trebuie să fie arse. Când sunt gata le tăvăliți prin zahăr pudră. Sunt absolut delicioase și merită să faceți. Le puteți servi cu lapte cald, ceai, fiind o bună gustare. Poftă bună!