Această rețetă de dorada la cuptor cu legume se face foarte rapid, fără a pierde mult timp în bucătărie. Se poate servi alături de piure, fiind foarte delicios.
Știm foarte bine că peștele este unul dintre cele mai sănătoase și gustoase alimente. De asemenea, se face foarte rapid, iar la cuptor este o variantă la îndemâna oricui. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși atât pe placul dumneavoastră, cât și a celor din jur!
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început trebuie să curățați peștele foarte bine de solzi și se eviscerează. Se spală în apă rece foarte bine. Ați putea lăsa în jur de 15-20 de minute într-un bol cu apă rece pentru a ieși sângele cât mai bine. Apoi, puneți sare peste ei și piper și lăsați deoparte încă 10-15 minute.
Între timp puteți să vă ocupați de legume. Curățați ceapa și usturoiul. Spălați toate legumele foarte bine. Ceapa o tăiați rondele, la fel și lămâia, usturoiul îl zdrobiți, ardeiul tăiați fâșii, Luați o hârtie de copt, iar în mijloc puneți câteva rondele de ceapă. Apoi puneți peștele peste acestea. În pește adăugați usturoi, o bucățică de unt și câțiva căței de usturoi. Lateral, puneți roșii cherry și fâșii de ardei. Închideți foaia de copt, puteți chiar să capsați pentru a fi mai siguri că stă bine închis. Ulterior, înveți în folie de aluminiu și transferați la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru circa 40 de minute. Dacă vă place să fie rumenit, atunci nu acoperiți peștele, ci îl lăsați ca atare.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început, curățați cartofii. Pe măsură ce faceți acest lucru, cartofii se țin într-un bol cu apă rece. După ce ați terminat, spălați-i bine. Se taie în cubulețe. Se pun într-o cratiță și se adaugă apă și puțină sare. Aceasta se dă la foc mediu și lăsăm cartofii la fiert circa 25 de minute.
Când sunt destul de fragezi, strecurați cartofii printr-o sită. Mai lăsați puțină apă pentru a nu se pierde gustul din acea zeamă.
Se zdrobesc cartofii cât sunt fierbinți. Pentru început folosiți presa de cartofi manuală. Ei trebuie zdrobiți foarte bine, având grijă să nu lăsăm bucăți mari în piure. Se adaugă untul la temperatura camerei. După ce s-a omogenizat untul, adăugăm și laptele fierbinte. Puteți amesteca aceste ingrediente fie cu o lingură de lemn, fie cu un mixer. Potriviți și de sare. Poftă bună!