Această rețetă de friptură suculentă de porc este vedeta mesei de Crăciun, fără dar și poate. Se face foarte rapid și sigur o să iasă așa cum vă doriți. Mai mult decât atât, puteți mânca alături de o garnitură, precum cartofi la cuptor, piure de cartofi, legume mexicane trase la tigaie etc.
Mai jos aveți pregătit pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru ca preparatul să iasă conform așteptărilor dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la gătit!
Ingrediente
Pentru carnea de porc la cuptor, suculentă, fragedă, nu folosesc prea multe condimente, ci doar strictul pentru toate gusturile. Drept urmare, avem doar sare și piper. Pentru mai mult gust, adăugăm și câțiva căței de usturoi. Bineînțeles, puteți pune și alte condimente, precum oregano, cimbru, rozmarin etc. Nu este greșit, ba chiar acestea vor da un gust foarte bun, însă cred că este suficient. De asemenea, puteți adăuga și câțiva cartofi pentru a se face alături de carne. Vor fi o garnitură perfectă.
Curățați cartofii, spălați-i și tăiați în felii mai mari sau rondele. Condimentați-i cu sare și cu piper. Amestecați foarte bine. Carnea o veți tăia în felii potrivite, condimentați cu sare, piper și puneți și ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui. Ungeți foarte bine bucățile de carne.
Într-o tavă așezați cartofii, iar printre ei bucățile de carne. Puteți folosi orice fel de carne doriți, cum ar fi: cotlet, ceafă, pulpă etc. Puneți un pic de apă și acoperiți tava cu hârtie de copt, iar deasupra cu staniol. Transferați la cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de circa 80 de minute. Ulterior, dați la o parte hârtia de copt și staniolul și mai lăsați în cuptor, la aceeași temperatură, până când se obține o crustă frumoasă și apetisantă.
Ingrediente
Mod de preparare
În cazul în care nu vreți cartofi la cuptor, ci piure, iată rețeta.
Pentru început, curățați cartofii. Pe măsură ce faceți acest lucru, cartofii se țin într-un bol cu apă rece. După ce ați terminat, spălați-i bine. Se taie în cubulețe. Se pun într-o cratiță și se adaugă apă și puțină sare. Aceasta se dă la foc mediu și lăsăm cartofii la fiert circa 25 de minute. 2wCând sunt destul de fragezi, strecurați cartofii printr-o sită. Mai lăsați puțină apă pentru a nu se pierde gustul din acea zeamă.
Se zdrobesc cartofii cât sunt fierbinți. Pentru început folosiți presa de cartofi manuală. Ei trebuie zdrobiți foarte bine, având grijă să nu lăsăm bucăți mari în piure. Se adaugă untul la temperatura camerei. După ce s-a omogenizat untul, adăugăm și laptele fierbinte. Amestecați foarte bine. Potriviți și de sare. Poftă bună!