Această rețetă de gogoșari umpluți cu varză este ideală pentru iarnă. Mai mult decât atât, este momentul perfect pentru a încerca. Vă asigur că nu o să vă pară rău.
Odată la degustarea lor, papilele gustative vor fi tare încântate. Gustul va fi pe măsura așteptărilor, cu siguranță. De asemenea, gogoșarii cu varză se fac foarte ușor și este bine să îi aveți în cămară pentru iarnă. Se pot mânca alături de multe preparate, precum: tocănițe, carne la grătar, carne la cuptor etc.
Aștept cu nerăbdare un feedback, bineînțeles, pozitiv. De acum înainte nu va fi vară în care nu pregătiți așa ceva. Puteți alege ardei verzi, kapia, galbeni. Însă, eu prefer gogoșarii în acest caz. Cu toate acestea, nu e nimic greșit dacă puneți combinat sau altceva. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe placul tău, dar și a celor din jur. Spor la treabă!
Ingrediente
După cum puteți vedea, lista de ingrediente nu este mare deloc. Așadar, ne putem da seama de la început ce repede îi veți pregăti, fără să pierdeți mult timp în bucătărie.
Pentru început trebuie să curățați primele frunze de varză și să o spălați foarte bine. Ștergeți cu un șervețel pentru a înlătura toată apa de pe ea. Ulterior, tăiați-o foarte fin și foarte subțire, nicidecum mare. Puneți-o într-un bol și puneți sare peste ea. Începeți să o amestecați foarte bine cu mâna pentru a se înmuia.
După ce ați făcut asta, lăsați-o 20 de minute deoparte. În tot acest timp, spălați bine ardeii. Înlăturați cotorul și scoateți semințele. Ar fi indicat să tăiați un pic și în partea de jos pentru a pătrunde foarte bine saramura.
Morcovii îi veți da prin răzătoare și veți pune peste varză. E momentul să umpleți ardeii cu varză și morcov, dar nu înainte de a stoarce varza foarte bine de apă. La fundul borcanelor, puneți câte o tijă de apio, bețe de mărar, și apoi gogoșarii.
Deasupra mai puteți pune niște bețe de mărar. Vor da o aromă tare plăcută gogoșarilor noștri. Ulterior, faceți saramura. Apa o amestecați cu o lingură mare de sare pentru murături. O lăsați să dea în clocot. Puneți această saramură rezultată în borcane, peste gogoșarii cu varză. Acoperiți cu prosoape. După două zile turnați saramura, o clocotiți și o adăugați iar în borcane. Mai lăsați-le afară încă două zile. Apoi sunt tocmai bune de pus în cămara dumneavoastră. Poftă bună!