LIFESTYLE

Rețetă musaca de roșii cu brânză. Gustul va fi dat de faimosul usturoi

Rețetă musaca de roșii cu brânză. Gustul va fi dat de faimosul usturoi
www.bucataria-universala.com

Această rețetă de musaca de roșii cu brânză va încânta papilele gustative încă de la prima degustare. Pe cât sună de complicat procesul, pe atât de ușor poate să fie. Veți vedea încă din lista de ingrediente. 

Adevăratul gust va fi dat de faimosul usturoi fără dar și poate. Am putea spune că în el constă secretul. Nu e de mirare că nimeni nu îl refuză niciodată. În cazul în care veniți de la muncă sau vi se anunță musafiri neașteptați și nu aveți ce să puneți pe masă, ați și găsit soluția. Simplu, rapid și gustos.

Astfel, gătitul poate fi o activitate și cu cei mici. Îi puteți pune să facă multe lucruri. Se vor bucura tare mult să facă asta cu voi. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși totul pe măsura așteptărilor tuturor. Spor la treabă.

Rețetă musaca de roșii cu brânză

Ingrediente

  • 250 de grame de cașcaval
  • 250 de grame de mozzarella
  • opt-zece roșii
  • două ouă
  • piper după gust
  • trei vinete
  • 50 de grame de unt
  • zece căței de usturoi
  • piper după gust

Mod de preparare

Pentru început trebuie să curățați usturoiul, chiar dacă îl veți folosi mai târziu. E bine să fie gata, nu se întâmplă nimic. Ulterior, spălați vinetele și roșiile. Vinetele le veți tăia rondele. Le frigeți la grătar pe fiecare parte, preț de câteva minute.

Roșiile vor fi tăiate la fel. De asemenea,  mozzarella se taie în cubulețe. Bateți un ou, striviți usturoiul și faceți un amestec cu brânza. Ungeți bine o tavă cu unt. Puneți un strat de vinete, piper, amestecul de ou, roșii și brânză. Continuați asta până se termină ce aveți. Ultimul strat va fi din cașcaval ras. Transferați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Oul care a rămas trebuie să-l bateți și să îl puneți deasupra. Ideal ar fi să nu adăugați sare, întrucât are cașcavalul și mozzarella. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele