Această rețetă de piept de pui în sos de soia este absolut delicioasă și chiar sănătoasă. Se poate servi cu orice garnitură doriți, însă eu v-aș recomanda vestitul orez.
Când spune „piept de pui cu soia cu orez” clar ne duce gândul imediat la un preparat asiatic. Ei bine, chiar așa este, dar puțin readaptat variantei românești. În China, Japonia se obișnuiește să se facă foarte des, fiind o mâncare de bază foarte apreciată de cei de acolo. Și persoanele care sunt la dietă pot mânca fără probleme.
Cu siguranță nu o să vă pară rău dacă îl încercați și chiar îmi doresc să primesc un feedback, pozitiv bineînțeles, din partea voastră. Mai jos v-am pregătit tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe placul dumneavoastră, dar și a celor din jur. Spor la gătit!
Ingrediente
Ingrediente pentru orez
Pentru început trebuie să spălați pieptul de pui și să îl tăiați în cubulețe potrivite și egale, nici prea mari, dar nici prea mici. Puneți-le într-un bol mai mare, adăugând peste ele sos de soia, usturoiul zdrobit sau ras, mierea, puțină sare, boia iute, zeama de la un lime. Mare atenție cu sarea! Țineți cont de faptul și sosul de soia este destul de sărat.
Acoperiți cu o folie bolul și transferați-l la frigider pentru cel puțin două ore. Într-o tigaie adăugați ulei de floarea soarelui și lăsați-i să se încingă puțin. Ulterior, puneți pieptul de pui și marinada pe care ați făcut-o. Îl prăjiți aproximativ 15 minute, dar între timp îl mai întoarceți. La final puneți semințe de susan deasupra.
E momentul să vă apucați de orez. Puteți chiar să îl faceți în timp ce se prăjește puiul pentru a servi cald întreg preparatul. Orezul trebuie spălat înainte de cel puțin două ori. Apoi, după ce l-ați scurs bine puneți-l într-o oală cu apă.
Tot acum ar fi bine să puneți și sarea după gust. Lăsați să fiarbă, acoperind oala cu un capac și nu mai umblați acolo 14 minute. Va ieși absolut minunat. Ar fi bine să serviți proaspăt întrucât, atunci când se răcește nu mai are aceeași savoare. Bineînțeles, se poate încălzi la cuptorul cu microunde, întrucât orezul nu se poate altfel. Poftă bună!