Această rețetă de prăjitură cu morcovi de post este absolut delicioasă. Reprezintă un desert pe placul multor persoane odată ce ajung să o încerce.
Deși pentru mulți ar părea destul de bizar, nici nu vă puteți da seama ce arome se regăsesc. Toate ingredientele vin cu un plus de gust, iar rezultatul este unul fenomenal de bun.
Știm că nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie, așa că nu intra în panică. Vei termina mai repede decât ai crede. Mai mult decât atât, gradul de complexitate este unul scăzut. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor tale, dar și a celor din jur. Spor la treabă!
Ingrediente pentru prăjitură
Ingrediente pentru cremă
Pentru început trebuie să vă apucați de făcut crema. Ea trebuie lăsată la rece ulterior. Într-o crăticioară puneți 250 de ml de lapte la foc mic, împreună cu zahărul. Amestecați restul laptelui cu amidonul de porumb. Când laptele din cratiță a fiert, turnați laptele rece cu amidonul peste. Amestecați foarte bine până se îngroașă. La final, puneți și scorțișoara. Acoperiți cu o folie de alimentară. Când s-a răcit bine, adăugați untul sau uleiul de cocos. Mixați până rezultă o cremă.
E momentul să vă ocupați de prăjitură. Dați morcovii prin răzătoare. Puneți-i într-un bol mai încăpător. Peste ei adăugați uleiul, laptele de migdale, coaja de portocală, zahărul, scorțișoara și praful de sare. Amestecați foarte bine totul. Ulterior, puneți stafidele și nucile mărunțite. Amestecați foarte bine. E momentul să puneți făina și praful de copt. Amestecați cu ajutorul unei spatule.
Pregătiți o tavă, iar peste ea puneți o foaie de copt. Turnați compoziția, nivelați bine și transferați la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute, cam la 170-180 de grade. Când este gata, o veți lăsa să se răcească foarte bine. Când este gata, puteți pune crema, gata scoasă din frigider. Nivelați foarte bine, astfel încât să nu fie prea mult într-o parte sau prea puțin.
Dacă nu doriți să faceți crema sau nu vă place, nu e nicio problemă. Puteți opta doar pentru zahăr vanilat deasupra. Cu siguranță nu o să vă pară rău nici așa. Dacă place, deasupra puteți adăuga fie fistic mărunțit, fie nuci mărunțite. Poftă bună!