Această rețetă de prăjitură deșteaptă cu vanilie se face foarte ușor, rapid și cu puține ingrediente. Mai mult decât atât, papilele gustative vor fi tare încântate la degustarea ei.
Prăjitura deșteaptă poate fi cu mai multe arome, cum ar fi: vanilie, ciocolată și multe altele. Astăzi, am ales să facem cu aromă de vanilie. Mai jos aveți pregătit tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor dumneavoastră, dar și a celor din jur! Este ideală pentru atunci când se anunță musafiri și vă doriți să faceți un desert de casă sau chiar pentru zilele de sărbătoare.
Se numește prăjitură deșteaptă pentru că își formează de una singură straturile, iar cremă din interior care se separă este absolut delicioasă. Cu siguranță nu o să vă pară rău dacă încercați. De asemenea, așteptă un feedback pozitiv, bineînțeles, din partea ta imediat cum o vei face și cum o vei gusta. Unii o preferă ceva mai dulce, alții nu. Tocmai de aceea îți voi da 2 cantități de zahăr, iar tu alegi cum vrei să fie. Puteți implica și copiii în această activitate. Chiar vor avea ce face și vor fi tare fericiți. Spor la gătit!
Ingrediente
Pentru început trebuie topiți untul și apoi să îl lăsați să se răcească. Ulterior, va trebui să separați ouăle. Într-un bol mai mare puneți zahărul, gălbenușurile și amestecați-le foarte bine cu ajutorul unui mixer. Veți amesteca până când devin deschise la culoare și până când se topește zahărul.
Următorul pas este să adăugați untul și să amestecați din nou. Făina trebuie cernută de cel puțin două ori. Puneți rând pe rând în compoziție, nu toată odată. În tot acest timp trebuie să mixați. Turnați laptele puțin câte puțin și mixați. La final, esența de vanilie.
Într-un bol separat puneți albușurile și praful de sare. Tot cu ajutorul unui mixer amestecați. Puneți și zahărul vanilat și mai amestecați până obțineți o spumă. Când terminați, încorporați albușurile în gălbenușuri puțin câte puțin, nu tot odată.
Într-o tavă puneți puțin unt și făină și turnați compoziția rezultată. Transferați-o la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ pentru o oră, la 150 de grade. Lăsați-o să se răcească și apoi puneți-o la frigider pentru câteva ore. Înainte de a fi servită puneți deasupra zahăr pudră.