Această rețetă de ramen picant de porc este absolut delicioasă și rapid de făcut. Reprezintă, de fapt, o supă japoneză cu tăiței, cu ceapă verde și alte ingrediente gustoase și sănătoase.
Deși nu este un preparat specific românesc, se pare că mulți români îl adoră. Nici n-ar avea cum să fie altfel la cât de gustos este. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe placul dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la gătit!
Ingrediente
Pentru început trebuie să spălați foarte bine oasele de porc. Ulterior, puneți oasele la fiert într-o oală cu apă. Lăsați pe foc timp de 15 minute. Puneți și o linguriță de sare. După tot acest timp, le scoateți, spălați foarte bine, din nou, oasele de porc și așezați-le în oala curată.
Puneți la foc cu o bucată de ghimbir, cu două fire de ceapă, cu prazul, usturoiul și ciupercile. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de trei ore și jumătate. După ce timpul a trecut, puteți pune mușchiulețul de porc foarte bine spălat înainte. Mai lăsați circa o oră jumătate la foc mic.
Când este gata, lăsați deoparte să se răcească. Apoi, tăiați mușchiulețul în felii potrivite și cât de cât egale. Strecurați zeama printr-o sită. Restul legumelor le puteți arunca, întrucât nu vă mai trebuie acum. Puneți zeama într-o oală și lăsați-o la foc mic. Adăugați sos de soia, sare după gust. Unele persoane o preferă mai sărată, altele nu.
Ouăle le puneți la fiert în apă clocotită. Tăițeii îi fierbeți conform instrucțiunilor. După ce scurgeți tăițeii, îi puneți într-o sită și adăugați peste ei ulei de susan. Într-un bol puneți câți tăiței doriți, apoi turnați zeamă, adăugați câteva felii de mușchiuleț, un ou tăiat în două, câteva boabe de porumb și ceapă verde tăiată mărunt.
În cazul în care doriți să mai adăugați ceva ingrediente, o puteți face fără probleme. Va fi o farfurie plină de culori și de savoare. După cum vedeți, la această supă nu se pune verdeață, dar este înlocuită de ceapa verde. Poftă bună!