Această rețetă de stufat de miel cu ceapă verde este foarte gustoasă și pe placul multor persoane. Reprezintă un preparat tradițional, cu multe arome proaspete.
Majoritatea persoanelor fac stufat de miel cam o dată pe an, mai exact de Paște. Astfel, ne putem bucura de ingrediente fresh, numai bune pentru organism. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faci pentru a ieși pe măsura așteptărilor dumneavoastră, dar și a celor din jur. Spor la gătit!
Ingrediente
Pentru început trebuie să scoateți carnea de la frigider, să o porționați, o ungeți cu puțin ulei și condimentați cu sare și piper. Lăsați să ajungă la temperatura camerei. În tot acest timp, vă puteți ocupa de legume. Mai precis, tocați ceapa și usturoiul în rondele.
Puneți două linguri într-o tigaie și așezați bucățile de carne. Rumeniți-le frumos pe fiecare parte, dar nu foarte mult. Ulterior, așezați carnea într-o tavă. Adăugați și restul uleiului în aceeași tigaie în care ați rumenit carnea. Puneți ceapa verde și usturoiul verde cu un praf de sare. Căliți-le la foc mic până când se înmoaie și scad un pic din volum. În acest moment, puneți vinul. Nu contează de care folosiți, dar important este să fie sec sau demisec.
Lăsați să fiarbă până când vinul se evaporă în mod complet. Ulterior, adăugați sucul de roșii sau roșiile în bulion și amestecați foarte bine totul. Dați într-un clocot și apoi opriți. Nu uitați să potriviți de sare și de piper. Adăugați această compoziție deasupra cărnii de miel. Dacă este prea groasă, atunci puteți turna un pic de apă fierbinte pentru a se forma un sos delicios.
Transferați la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru circa o oră jumătate-două. Un aspect esențial este să acoperiți vasul pentru a nu se arde. Când carnea este făcută, descoperiți tava și mai lăsați cam 10 minute pentru o rumenire frumoasă, exact ca la carte. Puteți face coronițe de usturoi verde și să puneți deasupra, dar nu este obligatoriu. Le puneți când descoperiți tava. La final, pentru un plus de savoare, culoare și aromă tocați și puneți deasupra mărar și pătrunjel verde. Poftă bună!