LIFESTYLE

Rețetă tobă de casă. Este un preparat tradițional românesc

Rețetă tobă de casă. Este un preparat tradițional românesc
www.retetedupaingrediente.ro

Această rețetă de tobă de casă este foarte gustoasă și foarte simplă. Reprezintă preparat tradițional românesc și ar trebui să se regăsească pe masa tuturor oamenilor de sărbători.

Mai mult decât atât, nu multe sunt persoanele care nu adoră toba de casă. Cu toții știm că de Crăciun parcă are un gust specific. Ar fi păcat să nu încercați. Se poate mânca cu hrean, cu ceapă, cu pâine de casă etc. Deși credeți că se face greu, adevărul este altul. Imediat cum veți vedea lista de ingrediente și modul de preparare vă veți schimba opinia. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor tale, dar și a celor din jur. Spor la treabă!

Rețetă tobă de casă

Ingrediente

  • două picioare de porc
  • 700 grame de șorici
  • 500 grame de carne macră
  • o limbă de porc
  • două urechi de porc
  • 500 grame de ficat de porc
  • doi rinichi de porc
  • 300 grame de spată
  • sare după gust
  • piper măcinat după gust
  • piper boabe
  • două-trei căpățâni de porc
  • foi de dafin
  • stomac de porc (eu folosesc pentru membrana doar stomac)

Mod de preparare

Acum că avem lista de ingrediente, e momentul să trecem la acțiune. Pentru început trebuie să pârliți urechile și picioarele pentru a îndepărta părul existent. Se curăță foarte bine și se spală în apă rece. Opăriți limba pentru aproximativ 25 de minute și apoi curățați de membrană.

Rinichii trebuie tăiați în două, spălați foarte bine și puși în apă rece cu oțet pentru a se înlătura mirosul. Ulterior, pregătiți o oală mai mare cu apă rece. Adăugați toată carnea acolo să fiarbă. Puneți și sare, piper, foi de dafin, dar și o căpățână de usturoi. Verificați din când în când să vedeți dacă a fiert foarte bine carnea.

Veți observa că rinichii, șoricul și ficatul vor fi gata mai repede. În acest caz, scoateți și tăiați. Când e totul gata, se procedează la fel. Tăiați în bucăți cât mai egale, nici prea mici, dar nici prea mari. Zeama care a rămas trebuie să o strecurați printr-o sită.

Usturoiul se pisează și se pune în 350 grame din acea apă.  Se pune peste carne, se amestecă foarte bine, se potrivește de sare, și piper. Membrana nu se umple toată foarte mult, ci doar trei sferturi. E necesar să coaseți cu atenție sporită și să înțepați în mai multe locuri. Puneți în zeama caldă rămasă.

Penultimul pas este să fierbeți la foc mic undeva la 30-35 de minute. Mare atenție să nu se prindă. Răsuciți mai des pentru a nu întâmpina vreo problemă. Ultimul pas este să scoateți într-o tavă și să puneți o greutate peste. trebui să stea la presă. Important este să fie și la loc rece, nu la cald. Cel puțin o noapte! Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele