Această rețetă de tocăniță de cartofi cu praz este, fără dar și poate, una dintre cele mai delicioase și rapide preparate de post. O puteți încerca oricând și, de asemenea, nu veți pierde foarte mult timp în bucătărie datorită gradului scăzut de dificultate.
Tocănița de cartofi se face foarte rapid, este un preparat de post, sănătos și pe placul tuturor persoanelor. Merge de minune cu pâine caldă și cu murături. Reprezintă un preparat care nu necesită să stați prea mult în bucătărie, iar lista de ingrediente nu este deloc lungă. Puteți face din doar câteva legume, pe care sigur le aveți la îndemână în casă. Bineînțeles, puteți adapta rețeta în funcție de gustul fiecăruia.
Deci puteți să mai adăugați ingrediente sau chiar să scoateți dacă nu vă place ceva. Putem jongla cum dorim în bucătărie, astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe placul dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la treabă!
Ingrediente
Pentru început trebuie să curățați cartofii, morcovul și să spălați foarte bine în jet de apă rece alături de praz. Ei bine, prazul în veți tăia rondele, la fel și morcovul, iar cartofii în cubulețe potrivite. Ar fi bine să folosiți cartofi galbeni, ideali mai ales pentru acest fel de mâncare.
Într-o oală puneți uleiul la încins și adăugați prazul și morcovul. Puneți un praf de sare și amestecați foarte bine. Lăsați pentru câteva minute. Ulterior, adăugați și cubulețele de cartofi. Puneți și cele două lingurițe de boia și amestecați. Pentru a nu se prinde, turnați un pic de apă. Lăsați cam cinci minute, amestecând în acest timp. Puneți apă cât să acopere cartofii, iar tot acum puteți pune frunzele de dafin și bulionul.
Amestecați foarte bine și lăsați să fiarbă. Bineînțeles, între timp trebuie să mai amestecați până când se vor face cartofii. La final, când este aproape gata, cam în ultimele 10 minute, adăugați și ardeiul tocat fie în cubulețe, fie fideluță. Potriviți de sare și de piper. Înainte de a opri focul zdrobiți sau tocați foarte mărunt usturoiul. Adăugați în mâncare și amestecați foarte bine. Opriți focul. Pentru un plus de savoare și de culoare, tocați mărunt pătrunjel și mărar. Puneți peste tocăniță și amestecați. Poftă bună!