LIFESTYLE

Rubarba, planta care, adăugată în salate, ne crește imunitatea

Rubarba planta care adăugată în salate ne crește imunitatea
Rubarba, planta care, adăugată în salate, ne crește imunitatea

Pentru a asigura organismului necesarul de vitamina C, dar şi pentru a vă întări imunitatea trebuie să mâncaţi rubarbă adăugată în salate.

Săracă în grăsimi saturate, rubarba ne ajută să ne menținem inima sănătoasă şi are capacitatea de a preveni apariţia diabetului.

De asemenea, rubarba este şi o sursă importantă de luteină, substanță ce are proprietatea de a menţine sănătatea pielii şi a ochilor.

Nu în ultimul rând, consumul de rubarbă contribuie la normalizarea tranzitului intestinal, tulpina ei având proprietăți laxative.

Rubarba previne apariția cancerului

Mai mult, banala rubarbă ajută şi la tratarea infecţiilor şi previne formarea celulelor canceroase. Vestea bună este că puteți mânca rubarbă fără nicio restricție, ea nefiind un pericol pentru siluetă.

Tulpina de rubarbă are un gust dulce acrișor, și aduce organismului un aport de doar 116 Kcal la 100g de pețiol. În schimb este bogată în fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc și vitamine, mai ales în vitamina C.

Rubarba, sursă de antioxidanți

Rubarba este și o importantă sursă de antioxidanți. Printre aceștia se numără și antocianine, care sunt responsabile de culoarea roșie și, potrivit, studiilor, oferă multiple beneficii pentru sănătate. Rubarba este, de asemenea, bogată în proantocianidine, cunoscute și sub numele de tanin condensat. Acești antioxidanți pot fi responsabili pentru unele dintre beneficiile pentru sănătate ale fructelor sau vinului roșu. Printre acestea se numără efectul antiinflamator, prevenirea bolilor cardiovasculare, prevenirea diabetului și  obezității.

Normalizează valorile colesterolului

Tulpinile de rubarbă sunt o sursă bună de fibre, care pot influența nivelul colesterolului din sânge. În cadrul unui studiu, la care au participat doar bărbați ce aveau niveluri ridicate ale colesterolului, au mâncat 27 de grame de fibră de rubarbă în fiecare zi timp de o lună. La final, analizele au demonstrat  că valorile colesterolului lor total erau mai scăzute cu 8%, iar  cele ale colesterolul lor LDL ( așa-numitul colesterol rău) erau cu 9% mai mici.