NEWS

Salarii și sporuri majorate de la 1 iunie pentru o categorie de angajați. E vorba despre o ”tranșă” restantă

Salarii și sporuri majorate de la 1 iunie pentru o categorie de angajați. E vorba despre o tranșă restantă
31 mai 2023 | 18:05

Salarii și sporuri majorate de la 1 iunie pentru poliștiști. În timp ce cadrele didactice din toata țara protestează,  Ministrul de interne Lucian Bode a anunțat, după întâlnirea cu reprezentanţi ai sindicatelor din cadrul structurilor MAI, că vor crește salariile. 

Este vorba despre acordarea ultimei tranșe restante din valoarea salariului prevăzut în grila din Legea 153/2017 începând cu 1 iulie, pe care polișțiștii o vor resimți la salariul lunii august și care însumează, în medie 374 de lei net.

Salarii și sporuri majorate de la 1 iunie. Restul, la rectificarea bugetară

Iar partea a doua a restanței, reprezentată de aplicarea integrală a Legii 153/2017, prin calculul tuturor elementelor salariale la noul salariu urmează să se realizeze în luna august când va avea loc rectificarea.

Aceasta va fi resimțită la salariul lunii septembrie.

Astfel, începând de mâine, 1 iunie, polițiștii vor câștiga mai mult și la salariu, și la sporuri.

„Sindicatele din poliție au solicitat în primul rând aplicarea integrală a Legii 153, lucru care se va întâmpla în prima etapă aplicând legea începând cu 1 iunie pentru tot ce înseamnă drepturi salariale, solde de grad și, după rectificare, acordarea acelor sporuri care sunt cuprinse în Legea 153”, a precizat Lucian Bode, potrivit Digi 24.