Sarea celtică reprezintă un condiment foarte popular în zilele noastre. Mai mult decât atât, are o mulțime de beneficii pentru organism, fiind o sursă excelentă de minerale.
Sarea celtică este recunoscută în special pentru minerale și oligoelemente. De asemenea, este o sursă de potasiu, magneziu, calciu, fier, zinc, iod, dar și alte minerale esențiale pentru organism. Este cunoscută și sub numele de „sel gris” sau sarea gri. Este produsă în cea mai mare parte prin evaporarea apei de mare din zonele de coastă aproape de Marea Celtică din Franța. Este o sare de mare nerafinată. Ar fi ideal să o înlocuiți sarea nerafinată cu acest tip de sare celtică.
Este bogată în minerale esențiale
Sarea celtică conține peste 80 de minerale și oligoelemente. Acestea ajută la menținerea echilibrului electrolitic din organism.
Ajută la hidratarea organismului
Ajută la menținerea unui echilibru de electroliți din organism. Aceștia sunt pentru buna funcționare a celulelor, organelor și țesuturilor.
Oferă aromă plăcută alimentelor
Gustul acestui tip de sare este inconfundabil, oferind o aromă plăcută alimentelor și preparatelor. Pe lângă faptul că este mult mai sănătoasă decât sarea rafinată, ea dă și un gust mai bun la tot ce doriți să mâncați.
Susține sănătatea digestivă
Ajută la producerea enzimelor digestive care sunt esențiale pentru descompunerea eficientă a alimentelor. Așadar, ajută la susținerea sănătății digestive. În altă ordine de idei, este un bun aliat pentru reducerea balonării și a disconfortului abdominal.
Sarea celtică poate fi folosită atât în gastronomie cât și pentru îngrijirea personală. Vorbim mai exact despre:
Deși are multe beneficii pentru organism și este mult mai sănătoasă decât sarea rafinată, iată că există și anumite contraindicații pe care să le aveți în vedere. Ea poate să ducă la hipertensiune arterială, în special persoanelor care au probleme cu astfel de afecțiuni. Mai departe, poate duce la probleme renale, întrucât aportul ridicat de sodiu poate pune presiune pe rinichi. Este indicat să vorbiți cu un medic înainte de a introduce în alimentație sarea celtică pentru a vă spune exact ce și cât să consumați, în funcție de eventualele probleme de sănătate existente.