#secretstory

Secretele lui Elizabeth Taylor: o aventură cu Colin Farrell, dependența și abuzul lui Eddie Fisher

Secretele lui Elizabeth Taylor o aventură cu Colin Farrell dependența și abuzul lui Eddie Fisher

Secretele lui Elizabeth Taylor. Jurnalista Kate Andersen Brower a publicat prima biografie autorizată a vedetei de la Hollywood, pentru care a avut acces la 7.358 de scrisori personale ale actriței și a intervievat peste 250 de persoane.

Pe 23 martie 2011, una dintre marile vedete ale lumii a murit la Spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles (California): actrița Elizabeth Taylor . Avea 79 de ani.

După șapte decenii în lumea cinematografiei și peste 50 de filme, Taylor nu a fost doar actrița principală în filme de neuitat precum Little Women, Cleopatra , Cat on a Hot Tin Roof , Giant sau Suddenly, Last Summer., dar a atins un statut de regalitate în cadrul Hollywood-ului unde, persecutată de presă, toată lumea părea să fie conștientă de viața ei privată: a celor șapte soți și a celor opt căsătorii (cu Richard Burton a repetat), a celor patru copii și 11 nepoți. , viața la bordul navelor în apele europene pentru a evita plata taxelor sau dependența de alcool.

Secretele lui Elizabeth Taylor. Atâtea lucruri la vedere și atâtea neștiute

O viață atât de vizibilă pentru toți, încât ea însăși s-a resemnat cu ea, așa cum a declarat într-un interviu din 2002 pentru The New York Times : „Sunt în domeniul public. Sunt în domeniul public de când aveam nouă ani. Te obisnuiesti”.

La unsprezece ani de la moartea ei, Kate Andersen Brower arată că, în ciuda nenumăratelor fotografii ale paparazzilor și a cronicilor vieții sociale publicate în revsite , viața lui Elizabeth Taylor încă ascundea mistere. Cele pe care jurnalista le dezvăluie în prima biografie autorizată a actriței, intitulată Elizabeth Taylor: The Grit & Glamour of an Icon (HarperCollins) ,pentru care a avut acces la 7.358 de scrisori personale ale artistei:

„Am putut să-i parcurg viața, să-i citeasc gândurile interioare și să descopăr cum lucra psihologic la lucrurile care i s-au întâmplat tot timpul. Și, de asemenea, cât de empatică a fost cu ceilalți oameni, cum a luptat pentru a fi o mamă a patru copii, a luptat pentru dragoste… Cred că era mult mai mult în ea decât am putut vedea”, a declarat Kate Andersen Brower într-un interviu. pentru revista People .

Scriitoarea a intervievat peste 250 de persoane, inclusiv nume notabile precum Demi Moore , Carol Burnett sau Colin Farrell , precum și cei patru copii ai actriței și unele dintre fostele ei iubiri, precum actorii George Hamilton și Robert Wagner. Dar și pe răposatul ei soț, senatorul John Warner, care a murit în mai 2021.

Relația cu Colin Farrel

Acum, cartea dezvăluie mai multe detalii despre acea relație. S-au cunoscut întâmplător când Elizabeth Taylor, pe atunci în vârstă de 77 de ani, a fost internată la spitalul Cedars-Sinai în 2009 pentru o procedură cardiacă, iar Farrell (33 de ani) se afla la același spital pentru nașterea fiului său. După o scurtă întâlnire, actorul a vorbit cu agentul lui Taylor pentru a solicita o vizită privată cu actrița acasă: „Elizabeth a fost intrigata”, scrie Kate Andersen Brewer în noua biografie, „accentul său irlandez și reputația sa de nonconformist. i-a amintit de iubitul ei Richard Burton ”.

Prima lor întâlnire a fost la conacul Bel Air al lui Taylor, unde Farrell i-a adus cadou o copie a poeziei lui Yeats. „El i-a spus că, dacă ar vrea vreodată să se întoarcă și să-i citească poezia, ar fi bucuros să-i îndeplinească”, potrivit biografului. După acea întâlnire, Taylor i-a scris actorului: „Ce plăcere a fost să te cunosc. Și slavă Domnului… ești un celt adevărat. Îmi amintești de atâtea lucruri bune… de atâtea lucruri fericite. Îți mulțumesc că ești atât de real.”

„A mers iar și iar, citindu-i”, spune Brewer. „Ea stătea într-un fotoliu lângă patul ei și punea ocazional înregistrări cu Richard citind poezie”.

Un deceniu mai târziu, în 2013, Colin Farell a dezvăluit câteva detalii despre această relație în timpul unui interviu: „Și acesta a fost începutul unui an și jumătate sau doi ani din ceea ce a fost o relație grozavă. A fost cam ca ultima relație romantică pe care am avut-o, care nu a fost niciodată desăvârșită”. În același interviu, Farrell a dezvăluit că i-ar fi plăcut să fie soțul ei numărul nouă.

Lupta cu dependența

Cartea dezvăluie și un flirt cu regizorul David Lynch , care a avut loc la petrecerea de după premiile Oscar din 1987, unde s-au sărutat:

„M-am aplecat încet, în timp ce mă apropiam de buzele lui, dar hipnotizați de acești ochi violeti”. își amintește regizorul, „și m-am apropiat din ce în ce mai mult și destul de curând buzele mele le-au atins pe ale ei și s-au scufundat din ce în ce mai adânc în aceste buzele perne… Am văzut acei ochi închiși în timp ce ne sărutam și apoi pe ale mele s-au apropiat. Intrăm într-un vis. Nu voi uita niciodata”.

Dependența actriței este o altă mare dezvăluire din biografie. Unul dintre fiii ei, Chris Wilding , rezultatul căsătoriei cu actorul englez Michael Wilding, care a vorbit despre unele dintre cele mai dramatice episoade din anii 1970, când mama ei era dependentă de un opioid numit Demerol, care i-a fost administrat intravenos. „Fiul ei a spus că Elizabeth avea o privire complet goală în timp ce i-a întins o seringă pentru ca el să poată administra doza”, explică jurnalista în interviul acordat People ., „și e ca „Doamne, crezi că are totul”. Dar într-adevăr, a existat întotdeauna un gol pe care ea încerca să-l umple”.

Lupta cu abuzurile

„Elizabeth a spus că întreaga ei viață a fost ca o luptă”, dezvăluie Brower, „reziliența ei a refuzat să fie o victimă”.

Jurnalista dezvăluie abuzul suferit de Elizabeth Taylor în timpul copilăriei, când tatăl ei a agresat-o fizic pentru că era gelos că fiica lui a câștigat mai mulți bani decât el. Mai târziu, Kate Andersen Brower se referă și la episoadele de abuz pe care le-a suferit din partea partenerilor săi; una dintre cele mai violente a fost în timpul căsătoriei cu actorul Eddie Fisher, al patrulea soț al ei, care și-a îndreptat pistolul spre tâmplă și apoi i-a spus: „Nu-ți face griji, ești prea drăguță ca să te sinucizi”. „Elizabeth a spus că a fi căsătorită cu el a fost ca o sinucidere lentă”, explică Brower, „deci a trebuit să plece. A ieșit din aceste situații abuzive de-a lungul vieții,

Potrivit jurnalistei, copiii actriței i-au mulțumit pentru munca depusă, deși au recunoscut că le-au găsit episoade greu de digerat, „dar au învățat lucruri și de la mama lor citind-o”