Sunt câteva sfaturi pentru deschiderea sticlei de șampanie fără să o verși. Este una dintre băuturile indispensabile de Revelion, dar și de la alte evenimente speciale din viața noastră.
La cumpăna dintre ani obișnuim să desfacem sticle de șampanie care mai de care mai bune. Ei bine, pentru acest lucru trebuie să știm care sunt pașii corecți pentru a le deschide fără a vărsa șampanie peste tot. În cazul în care vrei să afli, iată mai jos care sunt cele mai utile sfaturi pe care să le pui în aplicare ori de câte ori deschizi această băutură specială.
Răcește sticla de șampanie
Înainte de a deschide sticla de șampanie asigură-te de faptul că înainte a fost pusă la frigider. Nu în congelator, un lucru foarte important. Dacă nu ai loc sau posibilitate să o pui în frigider, atunci poți să o pui într-o găleată cu apă rece și câteva cuburi de gheață timp de circa 20 de minute. Șampania trebuie să fie ținută la rece înainte de a deschide sticla pentru că băuturile care sunt ținute la cald tind să facă mai multă spumă de îndată ce dopul a fost scos.
Așadar, o bună parte din băutură va fi dată pe jos, lucru pe care nu ni-l dorim întotdeauna. Mai mult decât atât, să nu uităm de faptul că șampania, ca orice altă băutură, este mai bună rece decât la caldă. Astfel, veți puncta anumite aspect importante. Cu toate acestea, ai grijă să nu o răcești prea tare, întrucât aromele vor fi estompate, potrivit Libertatea.
Șterge sticla de șampanie
Odată ce sticla este răcită, ai grijă să o ștergi foarte bine. Acest lucru te va ajuta să ții sticla mult mai bine în mână în momentul în care o deschizi. Vei preveni accidentele, riscul de alunecare și de spargere a sticlei. Poți folosi o cârpă curată sau șervețele de bucătărie pentru o șterge foarte bine. La fel poți proceda cu gâtul și zona dopului de plută.
Îndepărtează folia de aluminiu
Îndepărtează folia de aluminiu cu care este învelit gâtul, dar și dopul sticlei.
Slăbește sârma
După ce ai îndepărtat folia de aluminiu trebuie să slăbești ușor sârma. Cel mai indicat este să ții sticla foarte bine în mână, timp în care cu cealaltă mână aplici o presiune ușoară asupra dopului de plută și a zonei din jurul gâtului sticle, acolo unde se află sârma. Nu o îndepărta de tot momentan.
Sticla la 45 de grade
Sticla trebuie să fie poziționată la 45 de grade pentru a ajuta la atenuarea presiunii din interiorul sticlei.
Răsucește sticla
Răsucește sticla, iar în același timp, cu cealaltă mână, aplică o ușoară presiune asupra zonei dopului. După câteva rotiri vei vedea cum dopul va ieși foarte ușor.
Toarnă șampania în pahare
După ce ai urmat toate sfaturile, toarnă șampania în pahare și bucură-te de gustul inconfundabil al ei.