Singura țară din lume care până acum nu a avut echipă de fotbal! Dar, în sfârșit, Insulele Marshall au adunat o echipă națională de fotbal – devenind ultima țară de pe planetă care a făcut acest lucru.
O națiune mică de doar 60.000 de oameni situată în Oceanul Pacific, Insulele Marshall, și-au format în sfârșit o echipă și acum visează să se alăture FIFA .
Autoritățile au lansat o acțiune de recrutare pentru bărbați și femei eligibili să se alăture echipei naționale, și, o dată cu ea un nou echipament uimito, scrie The SUN.
În albastru, alb și portocaliu, echipamentul este ecologic ți a fost realizat de producătorul de truse PlayerLayer folosind plastic reciclat.
De asemenea, reprezintă apusul pitoresc al țării uimitoare.
Factorii de decizie din Marshall au adăugat antrenamentul de fotbal în curriculumul pentru școlari locali.
Insulele au fost descoperite în anul 2000 î.Hr. de navigatorii micronezieni și în ultimii 500 de ani au fost colonizați de spanioli, germani, japonezi și americani.
În 1944 SUA au preluat controlul din Japonia – iar între 1947 și 1994 au folosit Insulele Marshall pentru teste nucleare semnificative. Și la 1 martie 1954 au aruncat chiar și o bombă cu hidrogen asupra lor.
Explozia a fost de trei ori mai mare decât se aștepta – distrugând trei dintre insule în acest proces.
Între 1946 și 1958, SUA au aruncat de asemenea 67 de bombe atomice pe insule – radiațiile atingând un nivel periculos în deceniul următor.
În 1969, SUA au început procesul de decontaminare a insulelor. Americanii încă controlează armata și apărarea Insulelor Marshall – deși insularii și-au câștigat independența oficială în 1982.
Încălzirea globală este cea mai recentă amenințare pentru Insulele Marshall.
Oamenii de știință au calculat că, dacă temperatura medie crește cu mai mult de 1,5 grade, unele dintre insule vor deveni nelocuibile din cauza creșterii nivelului mării.
Acest lucru s-ar putea întâmpla până în 2030, iar unii localnici cred că formarea noii lor echipe de fotbal poate ajuta să atragă atenția asupra situației lor dificile.
Banca Mondială a calculat că 96% din orașul Majuro ar putea fi expus riscului de inundații frecvente, în timp ce 40% din clădirile orașului sunt amenințate.