Stare de urgenţă în Marea Britanie! A fost descoperit virusul polimielitei în canalizarea londoneză

spot_img

S-a instituit stare de urgență sanitară în Marea Britanie după descoperirea unor urme ale virusului poliomielitei în canalizările din Londra, se afirmă într-o declaraţie publicată miercuri de Agenţia pentru Securitatea Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSA).

Urme ale celui de-al doilea serotip de poliovirus sălbatic (PV2) au fost găsite la o staţie de epurare a apelor uzate din estul Londrei între februarie şi iunie.

Compania deserveşte zone ale oraşului cu o populaţie totală de puţin sub 4 milioane de oameni, a spus UKHSA.

Stare de urgenţă în Marea Britanie! De ce sunt îngrijorate autoritățile

Agenţia a precizat că, de regulă, unul până la trei cazuri de poliovirus asociat vaccinului sunt detectate în probe prelevate din apele uzate în fiecare an în ţară.

„Detecţiile anterioare au fost înregistrate după ce o persoană care a primit un vaccin oral împotriva poliomielitei în străinătate a călătorit în Marea Britanie şi a lăsat urme ale poliovirusului pentru o perioadă scurtă”, se arată în raport.

Cu toate acestea, particularitatea situaţiei actuale, conform UKHSA, este că, de data aceasta contrar practicii obişnuite, izolatele detectate ale virusului sunt legate genetic între ele.

Cum se transmite poliomielita

După cum a subliniat canalul Sky News, majoritatea celor infectaţi cu virusul poliomielitei sunt asimptomatici.

Infecţia se transmite de la persoană la persoană în principal pe cale fecal-orală sau, mai rar, prin intermediul unor purtători obişnuiţi de infecţie (cum ar fi apa sau alimentele contaminate) şi se repetă în intestine.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.