LIFESTYLE

Sucul de sfeclă roșie, minune pentru organism

Sucul de sfeclă roșie minune pentru organism

Sucul de sfeclă roșie prezintă numeroase beneficii. Este considerat o minune pentru organism. Ajută la scăderea tensiunii arteriale, dar e bun și pentru nutriție.

Sfecla roșie este bogată în substanțe chimie naturale numite nitrați. Este o legumă pe care majoritatea oamenilor o iubesc. Dacă nu obișnuiești să bei această băutură, ei bine, ar trebui să începi s-o faci.

Sucul de sfeclă roșie

Ajută la scăderea tensiunii arteriale

Sucul de sfeclă poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Mai multe studii au arătat că persoanele care au băut 250 de mililitri de suc de sfeclă zilnic au avut atât tensiunea arterială sistolică, cât și cea diastolică scăzute, potrivit Libertatea.

Nitrații, compuși din sucul de sfeclă care se transformă în oxid nitric în sânge și ajută la lărgirea și relaxarea vaselor de sânge.

Poate preveni cancerul

Sfecla își capătă culoarea bogată din betalaine, care sunt antioxidanți solubili în apă. Se are în vedere faptul că betalainele sunt captatori de radicali liberi care ajută la găsirea și distrugerea celulelor instabile din organism.

Este o sursă de potasiu

Sfecla este o sursă bună de potasiu, un mineral și electrolit care ajută nervii și mușchii să funcționeze corect. Consumul moderat de suc de sfeclă poate ajuta la menținerea nivelului optim de potasiu. Dacă nivelul de potasiu scade prea mult, pot apărea oboseală, slăbiciune și crampe musculare.

Sursă de acid folic

Folatul este o vitamina B care ajută la prevenirea defectelor tubului neural, cum ar fi spina bifida și anencefalia. De asemenea, poate reduce riscul de a naște prematur.

Ajută ficatul

Betaina antioxidantă poate ajuta la prevenirea sau reducerea depozitelor de grăsime în ficat. De asemenea, betaina poate ajuta la protejarea ficatului de toxine.

Nutriție

O cană de suc de sfeclă are de obicei aproximativ 100 de calorii și 25 de grame de carbohidrați.

Cum faci sucul de sfeclă roșie

Pentru început, spală sfecla foarte bine. Curăț-o și tai-o în bucăți mici pentru a o pune în storcător. La sfârșit, poți pune și puțină zeamă de lămâie. Dacă totuși ți se pare prea concentrat, nu e greșit să adaugi puțină apă.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele