LIFESTYLE

Top 10 curiozități despre București. Vei rămâne UIMIT

Top 10 curiozități despre București. Vei rămâne UIMIT

București este cel mai mare oraș al țării, cel mai populat. Pe lângă aceasta, are și o mulțime de curiozități, care, odată aflate, vei rămâne uimit.

Multe persoane sunt curioase să afle curiozități despre București, sunt convinsă. Municipiul București este așezat în sud-estul țării. Râul Dâmbovița este cel care traversează capitala. Acesta este împărțit în șase sectoare. Deși acum este cel mai populat oraș și cel mai mare, nu a fost dintotdeauna așa.

Prima capitală a României a fost Câmpulung. Orașul medieval București a fost fondat prin secolele XIV-XV. Bucureștiul era cunoscut sub numele de Cetatea Dâmboviței.

Între anii 1916-1918, capitala era la Iași, dar din cauza ocupației germane s-a decis transferarea capitalei în plin război mondial. În 1918, România a luat naștere ca o țară de sine stătătoare și tot atunci, București și-a intrat în rolul de capitală.

Curiozități despre București

  1. Numele străzii Lipscani provine de la orașul Leipzig și amintește de comerțul dinamic al românilor din vremea aceea.
  2. Gara de Nord a fost inaugurată în 1872, odată cu traseul București-Ploiești.
  3. Metroul a fost, de asemenea, inaugurat în anul 1979. Prima linie a fost cea dintre Semănătoarea și Timpuri Noi.
  4. Strada Xenofon este singura stradă în trepte din Capitală. Aceasta se află aproape de Parcul Carol.
  5. Cea mai veche casă este Casa Melik. A rămas intactă chiar și în zilele noastre.
  6. Primul teatru din București este Teatrul Național și a fost inaugurat pe 21 decembrie 1852 prin piesa „Zoe sau Amantul Împrumutat”.
  7. Orașul București este a șasea capitală din Uniunea Europeană ca mărime.
  8. În 1659, pe timpul Domniei lui Gheorghe Ghica, orașul devine capitala Țării Românești prima dată.
  9. Cel mai vechi spital este Spitalul Colțea. A fost construit în anul 1704.
  10. Micii au fost inventați pe strada Covaci din București. Proprietarul unui restaurant rămăsese mațe pentru a putea face cârnați. Astfel, a pus doar compoziția pe grătar și în acel moment a fost „descoperit” faimosul mic.
Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele