București este cel mai mare oraș al țării, cel mai populat. Pe lângă aceasta, are și o mulțime de curiozități, care, odată aflate, vei rămâne uimit.
Multe persoane sunt curioase să afle curiozități despre București, sunt convinsă. Municipiul București este așezat în sud-estul țării. Râul Dâmbovița este cel care traversează capitala. Acesta este împărțit în șase sectoare. Deși acum este cel mai populat oraș și cel mai mare, nu a fost dintotdeauna așa.
Prima capitală a României a fost Câmpulung. Orașul medieval București a fost fondat prin secolele XIV-XV. Bucureștiul era cunoscut sub numele de Cetatea Dâmboviței.
Între anii 1916-1918, capitala era la Iași, dar din cauza ocupației germane s-a decis transferarea capitalei în plin război mondial. În 1918, România a luat naștere ca o țară de sine stătătoare și tot atunci, București și-a intrat în rolul de capitală.
Curiozități despre București
- Numele străzii Lipscani provine de la orașul Leipzig și amintește de comerțul dinamic al românilor din vremea aceea.
- Gara de Nord a fost inaugurată în 1872, odată cu traseul București-Ploiești.
- Metroul a fost, de asemenea, inaugurat în anul 1979. Prima linie a fost cea dintre Semănătoarea și Timpuri Noi.
- Strada Xenofon este singura stradă în trepte din Capitală. Aceasta se află aproape de Parcul Carol.
- Cea mai veche casă este Casa Melik. A rămas intactă chiar și în zilele noastre.
- Primul teatru din București este Teatrul Național și a fost inaugurat pe 21 decembrie 1852 prin piesa „Zoe sau Amantul Împrumutat”.
- Orașul București este a șasea capitală din Uniunea Europeană ca mărime.
- În 1659, pe timpul Domniei lui Gheorghe Ghica, orașul devine capitala Țării Românești prima dată.
- Cel mai vechi spital este Spitalul Colțea. A fost construit în anul 1704.
- Micii au fost inventați pe strada Covaci din București. Proprietarul unui restaurant rămăsese mațe pentru a putea face cârnați. Astfel, a pus doar compoziția pe grătar și în acel moment a fost „descoperit” faimosul mic.