LIFESTYLE

Top 3 lucruri care te scapă de astenia de primăvară

Top 3 lucruri care te scapă de astenia de primăvară

Astenia de primăvară sau de durerile articulare apărute, în special, primăvară, sunt doar câteva dintre efectele variației de presiunie. Mediul înconjurător joacă un rol extrem de important în multe dintre procesele noastre fiziologice și asta deoarece organismul este într-o permanentă adaptare la schimbările care se întâmplă în mediul lui.

Însă atunci când apar schimbările bruște, organismul va consuma mai multă energie în încercarea de a se adapta, iar acest lucru poate determina apariția unor probleme.

Scapă de astenia de primăvară sau de durerile articulare specifice lunii martie

„Diferențele de presiune la nivel atmosferic determină, este adevărat, aceste dureri articulare, chiar și dureri de cap sau tensiune arterială. Practic, ce se întâmplă? Organismul nu se poate adapta atât de repede la schimbările acestea, el le „traduce” ca pe un factor periculos care-l atacă și scoate armele. Generează un factor agresiv care se traduce, iată, prin durere.”, explică Dr. Petre Laurențiu, medic de familie.

Top 3 lucruri care te scapă de astenia de primăvară

1. Masajul, fie că vorbim despre reflexoterapie, masaj de relaxare, masaj cu bambus, masaj cu pietre calde, fiecare dintre ele au efecte benefice asupra oganismului nostru.

VĂ RECOMANDĂM ȘI: Consumă aceste alimente în fiecare seară și ai șanse mari să slăbești. Nu te îngrașă deloc

„Ce faci de fiecare dată când te lovești cu genunchiul de măsuța de cafea sau dai cu capul de ușa unui dulap de bucătărie rămasa deschisă? Freci rapid locul cu degetele, pentru a scăpa de durere, nu? Aceasta reacție instinctivă are o explicație științifică. Cercetătorii o numesc „teoria porții” și o explică astfel: receptorii aflați sub piele transmit informații creierului mai rapid decât receptorii de durere; dacă atât receptorii de presiune, cât și cei de durere reacționează în același timp, semnalele celor dintâi tind să le mascheze parțial pe cele de durere; cum masajul este singura modalitate de a activa receptorii de presiune și a „închide poarta” care permite durerii să ajungă la creier, toți avem tendința naturală de a freca locul înainte de a deveni extrem de dureros.”, explică Dan Bujor, tehnician acreditat în tehnica masajului cu bambus.

2. Ia suplimente de magneziu. Magneziul este un mineral care ajută la schimbul proteic și care metabolizează grăsimile și carbohidrații în energie. Este calmant și, deficitul lui duce la stări de oboseală și iritabilitate. Așadar, purem consumă 400 mg de magneziu în fiecare zi, spun specialiștii.

3. Alimentația diversificată. O metodă mai mult decât eficientă care ajută la combaterea asteniei de primăvară este reprezentată de o alimentație diversificată, bogată în legume, verdețuri, fructe, o hidratare orală optimă, exercițiu fizic, expunere la soare, relaxare și interacțiune cu ceilalți oameni. Aceste conduite se păstrează toată viața, nu doar la nevoie.

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele