LIFESTYLE

Un asteroid uriaș trece la o distanță minusculă de Pământ. Se apropie cu o viteză de 33.000 km la oră

Un asteroid uriaș trece la o distanță minusculă de Pământ. Se apropie cu o viteză de 33.000 km la oră

Un asteroid uriaș trece la o distanță minusculă de Pământ în această săptămână. Asteroidul 2023 BU a fost descoperit abia sâmbătă (21 ianuarie) și va trece pe lângă Pământ vineri dimineață (27 ianuarie), la ora 12.30. 

Conform DailyStar, Acesta va trece pe lângă planeta noastră la aproximativ 6.500 de mile de centrul Pământului, ceea ce echivalează cu aproximativ 2.500 de mile deasupra suprafeței Pământului.

Un asteroid uriaș trece la o distanță minusculă de Pământ. A patra cea mai apropiată de planeta noastră

Deși pare o distanță destul de mare, ea este minusculă în termeni astronomici.

Aceasta face ca roca spațială să fie a patra cea mai apropiată dintre cele 35.000 care au fost aproape de Pământ, conform datelor colectate de Centrul pentru Studiul Obiectelor Apropiate de Pământ (CNEOS) al NASA.

Asteroidul este atât de aproape de Pământ, încât se află puțin sub o distanță medie de trei procente între Pământ și Lună, potrivit LAD Bible.

CNEOS anunță că dacă acest asteroid ar avea o traiectorie spre planeta Pământ, nu ar fi prea multe motive de îngrijorare, deoarece, acest asteroid măsoară până la 29 de metri. Potrivit experților spațiali de la NASA, orice asteroid mai mic de aproximativ 30 de metri ar avea mai multe șanse să se facă scrum în atmosfera Pământului decât să atingă solul.

Deoarece se așteaptă ca asteroidul să treacă pe lângă atmosfera Pământului, pasionații de astronomie vor putea observa Asteroidul 2023 BU, datorită proiectului Virtual Telescope Project (VTP).

VTP este un set de telescoape robotizate cu sediul în Ceccano, Italia, care sunt accesibile online.