Dacă îți dorești oțet natural de casă nu este imposibil. Îl poți face chiar tu, fără să depui foarte mult efort. Spun asta datorită gradului scăzut de dificultate.
Oțetul de mere este un aliment care nu lipește din cămara oricărei gospodine. Tare bine ar fi să îl facem în casă în mod natural și să nu mai cumpărăm atât de des de la magazin. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a vă ieși conform așteptărilor. Puteți să îl folosiți pentru diverse lucruri, precum: gătit, curățenie, casă, frumusețe etc.
Ingrediente
Merele trebuie să fie cât mai coapte. Nu vă speriați dacă încep un pic să se strice, nu e problemă. Spălați-le foarte bine și tăiați-le în sferturi. Nu aruncați coaja, lăsați-le așa. Dați-le prin răzătoare sau printr-un robot. Puneți merele într-un vas. Adăugați zahărul și patru litri de apă. Amestecați foarte bine și lăsați la fermentat 12-14 zile. Nu uitați, însă! În fiecare zi trebuie să amestecați. Nu lăsați așa.
După ce au trecut două săptămâni, e momentul să treceți totul printr-o sită. Bucățile mari nu au ce căuta. Puneți peste sită apoi un prosop mai dens și strecurați. La final, adunați prosopul și stoarceți bine cu mâinile. Resturile care rămân în prosop le aruncați. Nu mai aveți ce face cu ele.
Măsurați să vedeți cât suc de mere ați obținut. Atunci veți vedea câtă miere trebuie să adăugați. Dar, cam la cantitatea asta, ar intra 250 de miere. Puneți totul într-o oală și amestecați până se dizolvă. Acoperiți din nou oala cu un prosop și lăsați cam 50 de zile. Nu amestecați.
La suprafață se va forma ceva mai gros. Nu umblați la ea, se va duce la fund. La final, când se mai limpezește, puneți în sticle sau în borcane. Păstrați la temperatura camerei.