Beneficiile stafidelor sunt numeroase. Mai mult decât atât, trebuie să fie cunoscute de toate persoanele și consumate cât mai des.
Stafidele sunt de fapt struguri uscați. Pot fi consumați pe post de gustare între mese fără probleme. De asemenea, le poți integra în diferite preparate, deserturi cunoscute și apreciate, care încântă papilele gustative.
Stimulează digestia
Stafidele conțin fibre care își măresc volumul atunci când întră în contact au apa. Așadar, acestea au un efect laxativ care poate regla tranzitul intestinal, combătând constipația, potrivit Doc.
Contribuie la tratarea infecțiilor
Au proprietăți antioxidante, antibacteriene și antiinflamatoare. Poate să ajute la scăderea febrei și la distrugerea bacteriilor care, din nefericire, cauzează infecțiile. Asta nu înseamnă că nu mai trebuie să urmați tratamentul prescris de medic.
Contribuie foarte mult la sănătatea ochilor
Cu toți știm că morcovii ajută extrem de mult la sănătatea ochilor. Ei bine, iată că și stafidele sunt un bun aliat. Antioxidanții din stafide protejează ochii reducând acțiunea radicalilor liberi care afectează vederea, cauzând degenerare maculară.
Mențin oasele sănătoase
Stafidele conțin cantități destul de mari de calciu. Contribuie la rezistența și sănătatea oaselor. De aceea, nu evitați să consumați, ba din contră. Ar fi bine să se regăsească în cămara fiecărei persoane.
Susțin tinerețea pielii
Conțin fenoli, dar și alți antioxidanți care protejează celulele de efectele radicalilor liberi asupra pielii. Procesul de îmbătrânire poate fi amânat dacă veți consuma des stafide.
Ajută la păstrarea unui păr frumos și luminos
Stafidele conțin nutrienți buni pentru păr, printre care vitamina A, fier, potasiu și antioxidanți din plin, ceea ce înseamnă că părul poate căpăta un aspect mai sănătos dacă introduci stafidele în meniul tău de zi cu zi.
Pot combate spasmele musculare
Stafidele conțin mult potasiu, ceea ce ajută în cazul acestei probleme.
Puteți mânca la micul dejun, alături de ovăz.