LIFESTYLE

Ce alimente au capacitatea de a prelungi viața femeilor

Ce alimente au capacitatea de a prelungi viața femeilor
12 oct. 2021 | 09:41

Este deja cunoscut faptul că bărbaţii şi femeile au necesităţi nutriţionale diferite, în special după ce trec de o anumită vârstă. Vestea bună este că există alimente ce au capacitatea de a prelungi viața femeilor.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard, pe un eșantion de peste 120.000 de femei, concluziile au fost unele simple și la îndemâna oricui.

Reduceți colesterolul și eliminați tutunul

Cel mai frecvent factor de risc, ce pune în pericol viața femeilor, este colesterolul mărit, urma de apariția diferitelor tipuri de cancer, favorizate de obiceiul de a fuma.
Concluzia cercetătorilor a fost clară: consumul zilnic al unei cantităţi de colesterol echivalentă cu cea conţinută de un singur ou scurtează viaţa unei femei la fel ca obiceiul de a fuma cinci ţigări pe zi timp de 15 ani.
Scăpat de sub control, colesterolul din produsele de origine animală constituie o cauză importantă a mortalității în rândul femeilor. Așadar, reduceți consumul de ouă şi carne grasă.

Fibrele şi joggingul, de mare ajutor

Femeile și, în general, toate persoanele, care mănâncă, zilnic, o cană de fulgi de ovăz, îşi prelungesc viaţa la fel de mult ca şi persoanele care fac jogging patru ore pe săptămână. Evident, cumulate, ambele obiceiuri aduc mari beneficii, pe termen lung. Și consumul de nuci are capacitatea de a favoriza o viață lungă și sănătoasă. Pentru a obține acest beneficiu este suficient să mâncați măcar doi pumni de nuci pe săptămână.