EXCLUSIV

EXCLUSIV! Orașul Buftea va avea primul mall, de tip american! Sorin Crețeanu și Cosmin Dinescu pregătesc o investiție de peste 10 milioane de euro. Când va fi gata?

EXCLUSIV Orașul Buftea va avea primul mall de tip american Sorin Crețeanu și Cosmin Dinescu pregătesc o investiție de peste 10 milioane de euro. Când va fi gata
sursa foto: Mediaflux.ro

Locuitorii orașului Buftea, și nu numai, se vor putea bucura de primul mall din zonă, Buftea Retail Park, investiție așteptată de ani de zile. Practic, este vorba de un strip mall pe model american, adică un centru comercial unde magazinele sunt aranjate pe rând, cu un trotuar în față lor, iar construcția este realizată ca o unitate cu parcări mari în față.

Primul mall pentru orașul Buftea

Proiectul va fi dezvoltat de Sorin Crețeanu și de investitorul Cosmin Dinescu, care este și CEO-ul grupului de firme COMNORD care deține societatea de construcții CNO Techno Construct, societatea Procema RWP, lider în România în domeniul oțelului-beton, al plaselor sudate și al elementelor preasamblate, precum și societățile Procema IMOB, Procema Perlit și  Girueta. Investiția de peste 10 milioane de euro, realizată de unul dintre cei mai vechi dezvoltatori imobiliari din România, va începe în această vară și va fi finalizată înainte de Sărbătoarea de Paște din 2024, urmând a fi amplasată la granița dintre comuna Crevedia și orașul Buftea, mai exact în spatele Kaufland Buftea.

Orașul Buftea va avea primul mall, de tip american!
sursă foto: Mediaflux.ro

Planul cunoscuților oameni de afaceri este unul mai vechi, dar va fi concretizat în curând. Aceștia au obținut certificatul de urbanism pentru construire în noiembrie 2022 , iar in decursul lunii iunie a.c. vor obține și Autorizația de Construire. Proiectul va fi dezvoltat pe terenul societății Centru Comercial Crevedia SRL care mai cuprinde și un ansamblu de locuințe colective cu 13 blocuri și regim de înălțime S+P+3E+4ER.

Amplasare excelentă într-o zonă de mare interes

Amplasarea va avea o poziție excelentă, clienții noului centru comercial având acces de intrare și ieșire atât direct din noua Centură Buftea cât și direct din DN71 București-Târgoviște, cu intrare și ieșire atât dinspre Târgoviște cât și dinspre București și invers.

În condițiile în care proiectul centurii Buftea este acum extrem de aproape de realitate, după ce s-a lansat din nou licitația, cu indicatorii economici actualizați, finalizarea noului strip mall va fi extrem de oportună pentru locuitorii acestei zone, mai ales că CNAIR a dat deja semne că până la finalul anului se va semna contractul și va începe construcția efectivă.

Orașul Buftea va avea primul mall, de tip american!
sursă foto: Mediaflux.ro

După cum se știe, Centura Buftea este legată direct de A0, iar conform proiectului aceasta vine direct din noua autostradă care înconjoară Capitala, motiv pentru care Buftea Retail Park va avea acces direct la centura de Nord a Bucureștiului.

Până la realizarea centurii accesul principal în strip mall se va face din DN București – Târgoviște prin accesul comun cu Kaufland precum si prin șoseaua Metalurgiei, după cum ne-a spus investitorul Cosmin Dinescu.

Orașul Buftea va avea primul mall, de tip american!
sursă foto: Mediaflux.ro

„Începem construcția proiectului vara aceasta și vom face inaugurarea anul viitor, înainte de Paștele din 2024. Până la realizarea Centurii Buftea accesul va fi cel din DN București -Târgoviște care este împreună cu Kaufland”, a declarat Cosmin Dinescu, unul dintre cei doi investitori ai Buftea Retail Park, în exclusivitate pentru Mediaflux.ro.

Investiții de peste 10 milioane de euro doar în construcție

Sorin Crețeanu, împreună cu Cosmin Dinescu, parteneri de altfel în mai multe obiective de investiții pe partea de rezidențial, au demarat construire a unui strip mall în Crevedia, la granița cu Buftea, pe terenul deținut de societatea comercială Centru Comercial Crevedia SRL, din spatele Kaufland Buftea.

“Suprafața terenului pe care se va realiza investiția va fi de 32.880m² și vom avea în total vreo 12.990m² construiți de spații comerciale, din care 2.500m² cu destinația de supermarket, restul pentru operatorii internaționali si naționali de renume care se regăsesc în toate centrele comerciale de tip strip mall (electronice & IT, mobilier & decorațiuni, operatori quick service / restaurant, îmbrăcăminte & încălțăminte, drogherie, farmacie, petshop, etc) și 300m pentru un fast-food drive-thru.

Investiția va fi undeva la puțin peste 10 milioane de euro fără teren, iar lucrările vor începe în luna iulie și vor dura nouă luni de zile până la deschidere”, a explicat Cosmin Dinescu.

Pentru realizarea acestei investiții, Sorin Crețeanu si Cosmin Dinescu,  sunt în discuții avansate pentru atragerea in aceasta afacere a unui nou partener care are deja în exploatare câteva parcuri de retail de tip strip mall.

Buftea Retail Park, primul mall din Buftea

Conform dezvoltatorilor, acesta va cuprinde atât un supermarket, cât și multe magazine ale unor branduri recunoscute în astfel de centre comerciale cu care au fost avansate discuții incă de la finalul anului 2022, cum ar fi Jysk, Noriel, Flanco, Kik, LCW, Pepco, dar și un fast food drive-in.

Amplasarea noului strip mall oferă acces atât din viitoarea centură a orașului Buftea, precum și din DN 71 București-Târgoviște. Mai mult, dezvoltatorii își doresc să realizeze o platformă comercială comună împreună cu Kaufland, amenajând o noua bretea de legătură astfel încât oamenii să poată avea un acces cat mai facil la un întreg lanț de magazine.

Buftea Retail Park se va întinde pe 32.880 m², din care vreo 12.990m² construiți de spații comerciale. Din aceștia, aproximativ 2.500m² vor avea destinația de supermarket, iar restul pentru magazinele obișnuite. De asemenea, proiectul prevede 300 m² pentru un drive-thru și 330 de locuri de parcare. Toata proprietatea va fi împrejmuită și complet securizată față de proprietățile vecine.

CNAIR a lansat o nouă licitație pentru construirea centurii Buftea pe DN 1 A

Noul Mall va fi amplasat chiar la ieșirea de pe noua centură a orașului Buftea ce va fi construită în curând, după ce a doua licitație pentru proiectarea și execuția centurii Buftea de pe DN 1 A a fost lansată la finalul lunii aprilie în SEAP și se va încheia în data de 15 iunie.

Noul contract, cu o valoare cuprinsă între 330 și 390 de milioane lei va necesita 10 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. În lungime de 5,77 km, aceasta se va desprinde din DN 1 A (km 17+ 100) cu orientarea nord, ocolind pe partea de est complexul Avicola Buftea (zona propusă spre construire de locuințe colective) și continuă, utilizând culoarul natural din lungul canalului situat la est de localitatea Buftea, aproximativ paralel cu DN 1A, arată economedia.

Potrivit caietului de sarcini, șoseaua are profil de drum rapid cu 4 benzi, bandă de încadrare 2X0,75 metri, zonă mediană de 1,6 metri cu separator median din beton New Jersey şi două parcări.

COMNORD, unul dintre cei mai vechi dezvoltatori din România

Dezvoltatorul imobiliar COMNORD activează de peste 30 de ani pe piața imobiliară din România, iar în portofoliul său din București se regăsesc o serie de proiecte importante cum ar fi Washington Residence din zona Dorobanți, Mincu Office, Clemenceau Office de lângă Ateneul Roman, Ten Blocks din zona Păcii sau Quartier Gramont din zona Unirii – Parcul Carol.

În prezent, compania a finalizat o investiție de 9 milioane de euro în primul complex imobiliar din nordul Bucureștiului care se transformă într-o grădină verticală, Jardins du Nord, situat pe Str. Jandarmeriei, vis-a-vis de pădurea Băneasa.

De asemenea, în această primăvară au început lucrările de construcție la The Suburb, ce presupune o investiție de 35 de milioane de euro în următorii 4 ani, un cartier rezidențial în localitatea Buftea care la finalul proiectului realizat în 4 faze va totaliza peste 500 de apartamente, amplasat la doar câteva minute de mers pe jos de Gara Buftea. Complexul va include atât garsoniere cât și apartamente cu 2, 3 și 4 camere cât și locuri de parcare individuale situate în suprateran.

In luna iulie Sorin Crețeanu si Cosmin Dinescu vor demara construcția ansamblului rezidențial Quartier du Nord situat in zona Fabrica de Glucoza din București, în inima celui mai important cartier de afaceri, o investiție de peste 24 milioane euro, ce va cuprinde un imobil de lux certificat Green Homes, cu 129 de apartamente, 162 de locuri de parcare subterane și o gradină proprie de 2500 mp.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele